Förskollärare med hjärta för verksamheten sökes till Ljungna förskola

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Har du ett stort intresse för barns utforskande och använder leken som stoff till projekt och nya äventyr? Är du förskollärare med en längtan efter att arbeta på en lagom stor förskola tillsammans med kollegor som arbetar för att varje barn ska få uppleva en lärorik, trygg och rolig dag? Sök till vår härliga förskola som önskar en ny kollega att utvecklas tillsammans med!

Ljungna förskola är organiserad i ett spår av tre avdelningar; yngre, mellan och äldrebarn. Pedagogerna arbetar nära varandra för att ge barnen möjlighet att lära känna både barn och pedagoger på avdelningen barnen så småningom ska gå vidare till.

För oss är leken viktig och vi arbetar för att utveckla våra miljöer och hur de ska erbjuda barnen naturliga möten med varandra och materialet. Eftersom vi arbetar med tre olika åldersgrupper är det viktigt för oss att miljöer och material erbjuder en progression för lärande. Detta utvecklingsarbete pågår just nu och har resulterat i att vi har formulerat en verksamhetsidé som ska vara vägvisare för oss framåt.

Förskolan ingår i Göteborgs Universitets femåriga övningsskoleprojekt och tar emot och handleder förskollärarstudenter. Att ingå i projektet ger oss möjlighet till regelbunden kontakt med universitet och därigenom stöd i den vetenskapliga förankringen.

Förskolan, är naturskönt belägen med närhet till Mölnlycke centrum med alla dess aktiviteter såsom bibliotek, Miljöarken med mera. Ljungna förskola kommer du enkelt till, ca 15 minuter med direktbuss från Göteborg.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en förskollärare som har barnet i fokus och vill utvecklas och fylla vår verksamhetsidé med handling tillsammans med oss. Vi arbetar kontinuerligt för att utveckla verksamheten och vårt eget kunnande genom att mötas i utvecklingsgrupper. För oss är ett gott förhållningssätt, samverkan och arbetsglädje av största vikt. Tillsammans med kollegor ansvarar du för planering, genomförande, och utvärdering av det pedagogiska arbetet med barnen enligt Läroplan för förskolan.

I ditt arbete som pedagog hos oss har du tillgång till digitala verktyg såsom lärplattor och datorer. Vi använder lärplattformen Pluttra för att dokumentera barns förändrade kunnande. För att dela och lära av den pedagogiska dokumentationen i arbetslaget använder vi oss av G suite.
Du får en personlig I-pad, egna arbetskläder för utevistelse samt pedagogiska måltider. Ett aktivt hälsofrämjande arbete uppmuntras med att erbjuda alla anställda friskvårdsbidrag, gratis samtalsstöd via Falck Healthcare samt möjlighet att köpa årskort hos västtrafik genom månadsavdrag på lönen.
Härryda kommun arbetar fortlöpande med kompetensutveckling för pedagoger i verksamheten.

Kvalifikationer:

Du som söker skall vara legitimerad förskollärare/lärare med inriktning mot yngre åldrar.

Du som söker ska ha ett professionellt förhållningssätt som utgår från att barn och vuxna gör rätt om de kan. Du har läroplanen som grund för ditt arbete och har förmåga att skapa engagemang och arbetsglädje. Vi arbetar med att utveckla den pedagogiska dokumentationen och ser gärna att du har intresse och erfarenhet av att utveckla detta viktiga arbete. Du kan arbeta både självständigt och i arbetslag. Du känner dig trygg i rollen som förskollärare och har mycket god förmåga att samverka och skapa goda relationer med såväl barn och kollegor som föräldrar.
Vi ser fram emot att välkomna en ny förskollärare som bidrar med tankar och idéer, erfarenheter och glädje.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: 6 maj 2019 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-26
Referensnummer: A850578

Andra uppgifter:

Tjänsten tillsätts med förbehållet att den inte tas i anspråk av eventuell övertalig personal.

Vi påbörjar rekryteringsarbetet efter hand som ansökningarna kommer in.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Tomas Hubert
Förskolechef
Telefon: 031-724 69 40
E-post: tomas.hubert@harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster