Socialsekreterare till Försörjningsstödsenheten

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som är en ansvarstagande person som trivs och är trygg i rollen som myndighetsutövare. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100 % med inriktning mot vuxna med försörjningsstöd.

Arbetet består i att bland annat handlägga försörjningsstöd men framför allt kommer du att fokusera på självförsörjningsuppdraget där den enskilde, du och andra aktörer samarbetar för att nå bästa möjliga resultat.
Vår enhet består idag av socialsekreterare, en specialisthandläggare och en enhetschef som med lösningsfokuserad grund arbetar för att öka självförsörjningen hos kommuninvånarna i Härryda kommun. Vårt arbete kännetecknas av nära kontakter med övriga samverkansparter, både inom kommunen och med utomstående aktörer. Vi har en väl utvecklad arbetssökarverksamhet inom Arbetsmarknadsenheten.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt, spännande och varierande arbete i en liten kommun med korta beslutsvägar.

Du kommer att få stöd i ditt arbete genom ett nära arbetsledarskap och av dina kollegor där alla har flerårig erfarenhet från socialt arbete och försörjningsstöd.
Vi har även extern handledning och goda möjligheter till utbildning.
Ett hälsofrämjande arbete pågår på enheten och Härryda kommun erbjuder alla anställda friskvårdsbidrag, gratis samtalsstöd via Falck Healthcare samt möjligheten att köpa årskort hos västtrafikkort genom månadsavdrag på lönen.

Kvalifikationer:

Du som söker är socionom eller har liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av handläggning av försörjningsstöd är meriterande. Det är viktigt att du känner dig bekväm med arbetet som ofta innebär att kunna möta människor med värdighet och ge god kvalitet trots ett högt tempo med höga krav på dokumentation och rättssäkerhet. Du har förmåga att arbeta självständigt och är en god samarbetspartner. Du är en positiv och trygg person med hög servicekänsla och ansvarskänsla. Du är en person som vill ta ansvar för att utveckla och förenkla arbetsprocesser med fokus på den enskilde brukaren. Som kollega är du öppen och flexibel och bidrar till en öppen och positiv arbetsmiljö.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Du skall ha ett samverkans- och nätverksinriktat perspektiv i ditt arbete, gärna med systemteoretiskt synsätt.

Körkort samt kunskap om dokumentationssystemet Treserva är meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-15
Referensnummer: A845642

Andra uppgifter:

Rekryteringen kan komma att påbörjas i takt med att ansökningarna kommer in.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Anna-Lena Wallin
Enhetschef
Telefon: 031-724 61 07
E-post: anna-lena.wallin@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter
når du via kommunens växel
Telefon: 031-724 61 00 (vxl)

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster