Förskollärare, Äppelgårdens förskola

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 300 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi 2 000 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

Trygga och nyfikna barn som tar sig an livet med lust och energi, det är målet för alla oss som jobbar inom förskolan i Ale kommun. Vi behöver dig som delar vår syn på det kompetenta barnet och dess lärande. Alla barn har olika förutsättningar och arbetslaget jobbar så att förskolan möter barnens behov. I våra förskolor är du medforskare - du är med och upptäcker världen i stort och smått tillsammans med barnen.

Äppelgården ligger i Nödinge och är en förskola med sex avdelningar. Förskolan är byggd utifrån Reggio Emilia-filosofin med en stor piazza centralt belägen i verksamheten, där vi bland annat har matsal och en stor ateljé. Det finns en stor gård med bland annat en damm som vi använder till olika aktiviteter i vårt lärande.

På Äppelgårdens förskola läggs stor vikt på det kollegiala lärandet. Utvecklingsgruppen som består av utvecklingspedagog, pedagogista, ateljerista och förskolechef är förskolans pedagogiska motor. Gruppen planerar, genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet på förskolan tillsammans med arbetslagen genom kollegial handledning, aktionsforskning och reflektionspass.
Lagledargruppen som består av en förskollärare från varje avdelning fungerar som ledningsgrupp tillsammans med förskolechef. Efter att arbetslagen sagt sitt fattas beslut i lagledargruppen. Det är också lagledargruppen som tillsammans med förskolechef sätter organisationen inför varje läsår.
Förskolan har också en Utegrupp med särskilt ansvar för utemiljön och att driva utomhuspedagogik.
Skapandegruppen leds av vår ateljerista och har ansvar för ateljén, piazzans utformning och funktion samt att ansvara för olika event.
Givetvis har vi även en Trivselgrupp!

Samtliga medarbetare ingår i någon av våra grupper och har ett stort egenansvar för att verksamheten drivs i enlighet med våra styrdokument, enhetsmål och håller hög kvalitet.

I Ale kommun erbjuder vi bland annat friskvårdsbidrag och arbetskläder.
APT och planeringar ligger på dagtid.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en pedagog som är väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag. Hos oss är barnen alltid i centrum och vi strävar efter en trygg, rolig och lärorik förskola - alla dagar.
Äppelgårdens förskola är Reggio Emilia-inspirerad.
Vi ser förskolan som en mötesplats för gemensamt lärande, en demokratisk mötesplats som värnar om värden som olikhet, barns inflytande och delaktighet. Vi utgår från att barnet är medkonstruktör av sin kunskap, kultur och identitet. Vi menar att barn har en egen röst och bör lyssnas på och tas på allvar. De ska involveras i den demokratiska dialogen och beslutsfattandet.

Känns det här som viktiga arbetsuppgifter för dig, då vill vi gärna att du blir en pedagog hos oss!

Kvalifikationer:

Du är legitimerad förskollärare.
Du är nyfiken, engagerad och har en god samarbetsförmåga.
Du är flexibel med god kommunikationsförmåga och är inte rädd för att ta egna initiativ.
Du har ett tydligt fokus på barns lärande och det kompetenta barnet med utgång i att varje dag skapa en trygg miljö för barnen.
Du ser det som en nödvändighet med reflektion i det pedagogiska ledarskapet.
Du är aktiv i att utveckla en stimulerande lärmiljö och har metoder för att se det enskilda barnets behov av utmaning.
Du är medveten om vikten av den pedagogiska dokumentationen.

Både erfarna och nyblivna förskollärare är välkomna att söka!

Antal tjänster: 1-2 tjänster

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-10
Referensnummer: A838694

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Upplysningar lämnas av:

Helene Ulemo Isaksson
Förskolechef
Telefon: 0303-70 31 23

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster