Studentmedarbetare inom ledarskap/ organisation/ beteendevetenskap sökes

Publiceringsdatum: 2019-01-23

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänst Väster är indelad i tre enheter med olika uppdrag och fokusområden: enhet barn och familj, enhet vuxna (missbruk och hemlöshet) samt enhet ekonomiskt bistånd. Enhet ekonomiskt bistånd arbetar med kvalificerat utredningsarbete präglat av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Vårt förhållningssätt är att alla kan med rätt stöd och vi arbetar för att motivera, stimulera och stödja den enskilde på vägen mot självförsörjning. Vi arbetar teambaserat där våra 50 medarbetare tar ansvar för helheten.

Vi befinner oss på en förändringsresa där vi arbetar för att hitta nya arbetssätt för att ge bästa service till malmöborna.

Arbetsuppgifter

Som studentmedarbetare i Malmö stad erbjuds du en möjlighet att parallellt med studierna praktisera dina akademiska kunskaper med uppdrag inom våra verksamheter. Arbetstiden kan motsvara 10-15 timmar i veckan. Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som studerar på Malmö universitet eller Lunds universitet. Du ska ha läst minst 60 hp och fortfarande studera under hela uppdragsperioden.

Vi söker en studentmedarbetare som ska jobba med att följa upp och utvärdera ett projekt vid namn Utredningsteamet.

Vi har under hösten 2018 påbörjat ett utvecklingsarbete och testar nya arbetssätt för att ge bättre och likvärdig service till Malmöborna. Utredningsteamets arbetssätt innebär handläggning och utredning av alla nya ärenden som ansöker om ekonomiskt bistånd. Teamets utredare genomför den första utredningen och sedan lämnar över ärendet för löpande handläggning hos en annan socialsekreterare. Tidigare har alla nybesök, nya utredningar, gjorts av alla socialsekreterare på enheten och inte av ett särskilt team.

Uppdraget innebär att följa upp och utvärdera Utredningsteamets arbete genom att undersöka t ex hur resultatets kvalitet påverkas av att första utredningen görs av ett utredningsteam jämfört med tidigare arbetssätt. En jämförelse kan göras mellan utredningsteamets arbete och en annan enhet för försörjningsstöd på en annan avdelning där det inte är ett särskilt utredningsteam som gör utredningarna. Uppdraget ska utmynna i en rapport och presentation av resultatet.

Kvalifikationer

Du studerar inom ledarskap och organisation, beteendevetenskap eller statsvetenskap gärna med inriktning organisation, förändring och utveckling. Det är meritande om du har läst kurser kopplat till analys och utvärdering samt om du har erfarenhet av att genomföra utvärderingar. Det är meriterande om du haft praktik inom en kommunal förvaltning.

Som person är du driven och nyfiken. Du har god samarbetsförmåga och arbetar självständigt. Du tar dig an ditt uppdrag med nyfikenhet, tålamod och engagemang. Vi vill att du har ett helhetsperspektiv och god organisatorisk och administrativ förmåga. Du är flexibel och kan anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad. Uppdraget omfattar ca 140 timmar under 11 veckor.

Arbetstid: Som studentmedarbetare arbetar du 10 -15 timmar i veckan dagtid.

Tillträde: Tillträde: enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-06

Referensnummer: 15/19-176

Kontaktpersoner

  • Maida Bajrami Engqvist
  • Enhetschef
  • 0703-741103

Fackliga företrädare

  • Bo Knutsson
  • Vision
  • 040-34 57 74
  • Holger Pering
  • SSR/SACO
  • 040-34 70 46

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.