Förskolechef

Tillbaka

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Tre röster från tre anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.

Vi som jobbar i barn- och utbildningsförvaltningen tycker att barns och ungdomars utveckling är det viktigaste som finns. Det har också märkts i flera av de rankningar som görs av landets skolor. Tjörn har hamnat i det övre skiktet i olika jämförelser under flera år. Här trivs medarbetarna och har stora möjligheter att utvecklas.
– Det är ett fint uppdrag att få tal del av barnens första utbildning. VI blir bättre tillsammans och funderar dagligen på hur vi kan utveckla verksamheten, säger Petra Mällbin Alexandersson, förskollärare och utvecklingspedagog i Rönnängs förskola.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en engagerad ledare som vill arbeta tillsammans med övrig personal för att utveckla Tjörns förskolor utifrån både nationella och lokala styrdokument, för att nå hög måluppfyllelse. Vi vill att du är engagerad i ditt yrke och är tydlig i din utvecklingssträvan. Du behöver också fungera som en brygga mellan olika verksamheter inom förvaltningen, samt till övriga samarbetspartners i ett helhetsperspektiv. IKT är en självklarhet i det dagliga arbetet.

Det finns tydliga strukturer för att säkerställa barnens utveckling. Vi har metoder och arbetssätt som stärker känslan av sammanhang hos elever och pedagoger. Hos oss förväntas du vara aktiv och delaktig i förvaltningens utveckling. Vi har höga förväntningar på oss själva, våra barn och elever och har självklart höga krav på dig och att du är lika engagerad. Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med andra och vill utveckla dig i din yrkesroll. Vi driver skolutveckling för att hela tiden skapa bättre förutsättningar för våra barn och elever.

Vad erbjuder vi?
• Gemensam vision för utveckling och pedagogiskt ledarskap
• Kollegialt lärande
• Stöd för ekonomi- och personalfrågor
• Goda pensionsvillkor

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och är förtrogen med skollag, läroplan och övriga relevanta regelverk. Tidigare erfarenhet av personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete både beträffande verksamhet och arbetsmiljö.

Det är meriterande om du genomgått eller går den statliga rektorsutbildningen.
Du ska vara positiv och tydlig i ditt ledarskap, samt ha förmåga att se möjligheter. Du är resultat- och målinriktad, har ett analytiskt och strategiskt synsätt och ett prestigelöst sätt att kommunicera. Som ledare och chef är du tydlig, synlig och en aktiv pedagogisk ledare med förmåga att entusiasmera medarbetarna och driva pedagogiska frågor. Vidare har du god organisationsförmåga, har lätt för att ta initiativ och beslut. Arbetet som ledare och chef kräver att du har en god social kompetens och skapar goda relationer med såväl medarbetare som barn och vårdnadshavare.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Urval och intervjuer kan komma att pågå löpande under ansökningstiden samt att rekrytering kan komma att göras innan ansökningstiden har gått ut. Så välkommen med din ansökan nu!

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som personalvårdsstöd och friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.

Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-15

Arbetsgivarens referensnummer: Buf 2019/66

Upplysningar lämnas av:

Lena Eriksson
Förvaltningschef
Telefon: 0304-60 11 01
E-post: lena.e.eriksson@tjorn.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Tillbaka