Lärare i svenska och engelska till Lindholmens Tekniska Gymnasium

Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.
Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.
I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Arbetsuppgifter:

Lindholmens Tekniska Gymnasium är en modern gymnasieskola med stora möjligheter och i ständig utveckling. Skolan omfattar fyra nationella program; Teknik, El- och energi, VVS- och fastighet samt Industriteknik. Skolan erbjuder även en utbildning inom Sjöfart samt Yrkesintroduktion. Lindholmens Tekniska Gymnasium är certifierad som Teknikcollege inom ramen för TC Göteborgsregionen.

Som medarbetare på Lindholmens Tekniska Gymnasium drivs du av att skapa goda förutsättningar för att våra elever ska nå sina mål. Tillsammans tar vi ansvar för och värnar om skolan som helhet. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där elever och medarbetare är delaktiga.

Som lärare på Lindholmens Tekniska Gymnasium är du med och bygger upp strukturer inom skolans organisation tillsammans med skolledningen för ökad måluppfyllelse.

Som lärare i svenska och engelska på Lindholmens Tekniska Gymnasium kommer du i första hand att verka på El- och energiprogrammet, men även på andra utbildningar vid behov. Du kommer att vara en del i att bygga en helhet inom programmet utifrån olika ämnen med examensmålen som bas.

Du kommer att ingå i ett arbetslag som är kopplat kring en elevgrupp inom programmet. I arbetslaget jobbar ni tillsammans och stöttar varandra för att utveckla verksamheten. Tillsammans jobbar ni för att eleven ska komma ett steg längre än vad hen trodde var möjligt.

Du kommer att undervisa i svenska och engelska. Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta elevhandledarskap. Det innebär arbete som handledare för en grupp elever där du stöttar och coachar dem i sitt arbete, Du följer upp elevernas närvaro och studiesituation samt ansvarar även för utvecklingssamtal och kontakten med vårdnadshavare.

Programmen på Lindholmens Tekniska Gymnasium utvecklas kontinuerligt. Det är en verksamhet med möjlighet till många externa kontakter. Vi håller på att bygga ett nytt spännande skolhus med planerad inflyttning hösten 2020.

Kvalifikationer:

Vi söker en behörig lärare, legitimerad för svenska och engelska på gymnasienivå. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet inför mötet med elever. Du har förmåga att anpassa ditt arbetssätt till målgruppen och är öppen för att utveckla nya arbetsmetoder. Ditt sätt att vara utmärks av kreativitet, entusiasm och viljan att vara en inspiration för elever.

Då du kommer att ingå i ett arbetslag så det krävs att du har god samarbetsförmåga. Det ställer krav på din flexibilitet och förmåga att ge och ta. Du ser värdet i att jobba med ungdomar och bidra till deras utveckling.

Du är slutligen en van datoranvändare som hanterar digitala utmaningar på ett bra sätt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-02-01
Tidsbegränsat till: 2019-06-14

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A840053

Andra uppgifter:

Eventuell förlängning av tidsbegränsad anställning kan bli aktuell.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll, måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Upplysningar lämnas av:

Per Lindberg
Rektor
Mobiltelefon: 072-855 48 30
Telefon: 031-367 25 10

Fackliga företrädare:

Ulrik Karlsson
Lärarförbundet
Mobiltelefon: 072-733 16 37

Christina Johansson
Lärarnas Riksförbund
Mobiltelefon: 070-479 30 71

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster