Vi söker en engagerad stödassistent till korttidshem

Tillbaka

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård.

Mölndals stad område funktionshinder, söker nu en stödassistent till Korttidshemmet på Lejonslättsgatan 34. Verksamheten består av två avdelningar, Ängen för barn upp till ca 12 år med varierande funktionshinder och Gläntan för barn/ungdomar från ca 8 år- uppåt med flerfunktionshinder

Under vistelsen erbjuder vi barnen och ungdomarna såväl ev läxhjälp som fritidsaktiviter. Vid lov och helgdagar kan det tex bli ett besök i Slottskogen, Liseberg eller en promenad i närområdet anpassat utifrån den enskildes behov och önskemål.

Tjänsten är ett vikariat på 70% med start i mars. Vikariatet är till och med 31 december 2019.

Arbetsuppgifter:

Verksamheten syftar till att erbjuda anhöriga till barn och ungdomar med funktionsnedsättningar avlösning samt ge det enskilda barnet möjlighet till stimulerande och utvecklande upplevelser under sin vistelse. I samverkan med varje familj strävar vi efter att vara lyhörda och erbjuda lösningar utefter enskilda önskemål och behov. I arbetet möter man många olika barn där behovet av stöd är varierande. Vår pedagogik är anpassad utifrån deras individuella behov och förutsättningar och bygger på omsorg, tydlighet och engagemang. Vi arbetar med uppmuntran och gemenskap, men också med struktur och gränser.

Som stödassistent är din huvuduppgift att ge individuellt stöd, service och omvårdnad. I arbetet ingår både praktiska uppgifter och social dokumentation.

Arbetstid: Schemalagd arbetstid med dag, kväll och helg och ibland kan också sovande jour förekomma.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har adekvat gymnasieutbildning med inriktning mot vård och omsorg alternativt barn och fritidsprogrammet med inriktning som arbetsgivaren finner relevant. Det är meriterande om du har kunskap och dokumenterad erfarenhet kring epilepsi och diabetes.

Du ska vara engagerad, lyhörd och tycka om att arbeta med fasta rutiner. Vi kräver att du har datavana och erfarenhet av social dokumentation. Då arbetet dagligen innebär skriftliga arbetsuppgifter och muntlig kommunikation med brukare fordras goda svenskakunskaper i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Som tillsvidareanställd och visstidsanställd i Mölndals stad får du ersättning för motion och annan friskvård motsvarade 2000 kronor.

Välkommen med din ansökan!

Vi har löpande urval och intervjuer.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2019-12-31
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-31

Arbetsgivarens referensnummer: A859002

Upplysningar lämnas av:

Barbro Olsson
Enhetschef
Mobiltelefon: 070-76 90 267
Telefon: 031-315 27 44,

Facklig(a) företrädare
Kommunal Mölndal
Telefon: 031-315 33 30

Tillbaka