Socialsekreterare till Barn och Unga

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar med cirka 53 000 invånare. Här lever och arbetar människor från hela världen, vilket ger Angered en dynamisk och internationell prägel. Angered ska med sin unika mångfald och goda förutsättningar vara en attraktiv del av Göteborgsregionen där vi känner stolthet över stadsdelen och utvecklas tillsammans. I stadsdelsförvaltningen Angered arbetar cirka 2000 medarbetare. Vi driver verksamheter inom individ- och familjeomsorg, social omsorg, samhälle, intern service, kultur och fritid samt hälso- och sjukvård. Hos oss erbjuds du möjlighet att vara delaktig och påverka ditt arbete med fokus på att ge invånarna service av hög kvalitet.

Arbetsuppgifter:

Är det dags att ta dig an nya utmaningar och utvecklas i din roll som socialsekreterare?
Då kan du vara den vi söker!

Barn och unga i Angered består av en mottagningsenhet och tre utredningsenheter. På Barn och unga myndighet får du många kollegor med bred kompetens och gott kollegialt stöd. Vi arbetar i team, vid behov två och två i ett nära samarbete med en 1:e socialsekreterare. Arbetsledningen består av fyra enhetschefer och åtta 1:e socialsekreterare, vilket möjliggör en nära arbetsledning. För att bredda vår kompetens som medarbetare och möjliggöra vår professionella utveckling arbetar vi kontinuerligt med metodutveckling och utbildningar. Vi har extern handledning och ett nära administrativt stöd. Vi erbjuder dig ett individuellt upplagt introduktionsprogram utifrån dina behov och förutsättningar. Så här beskriver en av deltagarna introduktionen:

Jag upplever att introduktionen var fantastiskt bra. Jag fick en genomgång som var viktig för mig, fick träffa andra kollegor och har haft möjlighet att diskutera med dem kring olika ärenden och insatsalternativ. För mig var det viktigt att få en introduktion som följer min egen takt, inte för snabbt och inte för långsamt, lagom.

Nu söker vi fem socialsekreterare som vill arbeta tillsammans med oss. Som socialsekreterare på barn och unga myndighet utreder du familjers behov av bistånd och skydd utifrån gällande lagstiftning och fastställda riktlinjer efter inkommen anmälan/ansökan. Du handlägger ärendet enligt SoL/LVU och följer även upp beviljade bistånd samt medverkar till att familjens egna resurser och lösningar tillvaratas. Vi arbetar ofta med komplexa ärenden med utsatthet, hedersproblematik och det förekommer ofta inslag av våld i människornas liv. Inom området arbetar vi med flera utvecklingsprojekt exempelvis kring parallella maktstrukturer, utveckling av HRV-team, samverkan med stadsdelens trygghetssamordnare, förebyggande arbete med fältassistenter, samt strategier och stöd i metoder kring handläggningsprocessen. Vi är nu i gång med att implementera arbetsmetoden Signs of safety. Vi är stolta över att vara en lärande organisation i en dynamisk stadsdel och söker dig som vill vara med och göra en insats för stadsdelens barn och unga.

Kvalifikationer:

För den här tjänsten krävs att du har socionomexamen och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som socialsekreterare inom myndighetsutövning barn och unga. Du är väl förankrad inom områdets lagstiftning gällande insatser inom SoL och aktuella tvångslagstiftningar.

Som socialsekreterare samarbetar du med många aktörer utifrån uppdraget, vilket innebär att du behöver vara trygg i din yrkesroll och kunna arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Du behöver ha en god förmåga att strukturera, planera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är förändringsbenägen och kan snabbt anpassa dig till nya eller förändrade omständigheter i ditt arbete. Vi ser även gärna att du är nytänkande och intresserad av nya arbetssätt och metoder.

Antal tjänster: 6

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A838155

Andra uppgifter:

I Stadsdelsförvaltningen Angered vill vi att medarbetarna ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande och arbetsglädje.
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt motverka diskriminering.

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och inom stadsdelsförvaltningen. Ett exempel är vår stadsdelsgemensamma introduktionsdag och vissa sektorer har även egna introduktionsdagar.

I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Vi skapar löpande möjligheter för dig att ha en aktiv fritid, bland annat genom ett gediget friskvårdsprogram och förmånliga rabatter på årskort hos flera träningscenter, en cykelförmån och friskvårdsbidrag. Vi tillämpar även rökfri arbetstid.

Urval och intervjuer kan komma påbörjas innan ansökningstiden är slut. Välkommen med din ansökan redan idag!

Då Göteborgs Stad har upphandlade avtal med rekryterings- och annonseringskanaler undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Ingalill Balheden
Tf. Enhetschef Barn och unga
Telefon: 031-365 17 25
E-post: ingalill.balheden@ angered.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Adisa Karabegovic
Ombud för Vision
Telefon: 031-365 22 76
E-post: adisa.karabegovic@ angered.goteborg.se

Johanna Morgensterns
Ombud för SSR
Telefon: 031-366 65 33
E-post: johanna.morgensterns@ saco.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster