Utvecklingssekreterare till Språkcentralen

Publiceringsdatum: 2019-01-14

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Språkcentralen är en enhet under Samordning och stöd i grundskoleförvaltningen. Språkcentralen består av två enheter; Enheten för modersmålsundervisning och studiehandledning och Mottagningsenheten. Mottagningsenheten skriver in, kartlägger och förbereder elever för studier på skolor i Malmö Stad. På mottagningsenheten finns dessutom kommunens centrala förberedelseklasser för elever åk. 9 samt för elever med alfabetiseringsbehov åk. 4-9. Teamet Vägledning och stöd ingår också i Mottagningsenheten. Språkcentralen ser sig själv som en lärande organisation.

Det är i mottagningsenhetens team Vägledning och stöd som de två tjänsterna som utvecklingssekreterare ska tillsättas. Vägledning och stöd är en stödfunktion för skolorna i deras mottagning av nyanlända elever. I nuläget består teamet av 5 medarbetare som jobbar nära skolorna med detta och annat utvecklingsarbete som berör flerspråkiga elever på skolor i Malmö Stad. Tjänsterna finansieras av statsbidrag för likvärdig skola 2019 som används för att stärka likvärdigheten och kunskapsutvecklingen i förskoleklass och grundskolan under 2019.

Arbetsuppgifter

Ledningsgruppen för Mottagningsenheten arbetar i en öppen och transparant organisation. Detta är också strävansmålet för enhetschefen som är närmaste chef för medarbetarna som ingår i Vägledning och stöd. Medarbetarna arbetar aktivt med kollegialt lärande i ett nära och inspirerande samarbete. Som medarbetare i Vägledning och stöd arbetar du ut från de övergripande mål och strategier som har tagits fram för verksamheten. Med utgångspunkt i dessa tar du fram modeller och utför det operativa arbetet. Det förvänta att du arbetar bra både självständigt och i grupp. Som ledtråd i vårt uppdrag arbetar vi gentemot varje elevs bästa skola. Särskild vikt läggs i arbetet med integration av nyanlända elever i skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande kandidatnivå. Erfarenhet från arbete i pedagogisk verksamhet är ett krav, likaså erfarenhet av förändringsprocesser.
Du behöver ha erfarenhet från arbete med nyanlända elever och integration.
Du ska ha en god kommunikativ förmåga såväl muntligt som skriftligt samt god samarbetsförmåga.


Kunskap om interkulturell pedagogik är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2019-12-31

Antal platser: 2

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-27

Referensnummer: A842965

Kontaktpersoner

  • Beata Engels Andersson
  • Enhetschef Språkcentralen
  • 0708-413857

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.