Vi söker en systemingenjör GIS/ GIT till sektor samhällsbyggnad

Geodataarbetet i Ale har tagit jättestora steg framåt under de senaste åren. Nu söker vi dig som vill bygga vidare på detta arbete och föra det framåt ytterligare. Tycker du om problemlösning, kan arbeta självständigt och vill vara med i viktiga strategiska projekt så som vektorisering av detaljplaner, digital ÖP, införande av FME-server, 3D-modellering och på sikt även e-tjänster inom bygg? Ja, då är arbetet som GIS/GIT i Ale rätt för dig. Här erbjuder vi en tjänst där du får arbeta brett inom GIS och har stor möjlighet att påverka ditt arbete.

Arbetsuppgifter:

Rollen som systemingenjör GIS/GIT i Ale kommun:

Du kommer att jobba i en grupp bestående av en GIS-ingenjör och en geodatakoordinator. Tillsammans ansvarar och driver gruppen utvecklingen av kommunens GIS-plattform framåt. Ett mål för verksamheten är att öka användningen av geografisk information som hjälpmedel i de olika verksamheterna och att införa fler e-tjänster.

Vi uppdaterar och kvalitetssäkrar kommunens geografiska databaser samt tillhandahåller geodata på förfrågan. Insamling, lagring, bearbetning samt analys och presentation av geografiska data är en naturlig del av arbetsuppgifterna. Vi ansvarar även för inrapportering av geografisk data och statistik till myndigheter och externa samarbetspartners. En viktig del av arbetsuppgifterna är att vara övriga enheter behjälpliga med utbildning inom GIS.

De verktyg som vi använder är bland annat Geosecma for ArcGIS, ArcGIS, FME, ArcGIS Online och Collector for ArcGIS. Ales webbkarta använder den öppna källkodsbaserade kartan HAJK (Geoserver, Open Layers och PostgreSQL). Under våren kommer vi att införa FME server.

Geodatagruppen tillhör enhet bygg som är en del av sektor samhällsbyggnad. Sektorns uppdrag är att säkerställa en god boende- och livsmiljö för kommunens invånare i ett långsiktigt hållbart samhälle. Bygglovsenheten arbetar i kommunhuset i Alafors men kan komma att flytta till Nödinge under våren 2019.

Kvalifikationer:

Krav:
- Minst tre års eftergymnasial utbildning inom GIS eller systemvetenskap. Alternativt flera års erfarenhet av arbete som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.
- Ett brinnande intresse för GIS och ett stort driv framåt.
- Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp, ha lätt för att kommunicera samt uttrycka dig väl i det svenska tal- och skriftspråket.

Meriterande:
- Flera års erfarenhet av arbetet.
- Kunskap om och förståelse för systemlösningar inom GIS.
- Goda kunskaper i ArcGIS, Geosecma for ArcGIS och FME.
- Erfarenhet av GIS-analyser och framtagande av kartprodukter.
- Kunskap i Javascript och Python.
- Erfarenhet av 3D-modellering.
- Kunskap i AutoCAD och ESPA (stereokartering).
- Kunskap i ArcGIS Server och Geoserver.

Stor vikt läggs även på personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-28
Referensnummer: A844611

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Upplysningar lämnas av:

Karolina Nilsson
Geodatakoordinator
Telefon: 0303-70 33 24

Mattias Roos-Tägtström
GIS-ingenjör
Telefon: 0303-70 42 76

Barbro Lundqvist West
Enhetschef Plan och Bygg
Telefon: 0303-70 30 48

Fackliga företrädare:

William Holm
Vision
Telefon: 0303-70 31 67

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster