Förskollärare till Skogsängsvägens förskola

Göteborgs förskoleförvaltning omfattar 389 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med ca 30 000 barn. Omsättningen är ca 4,1 mdkr. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare och chefer som gemensamt utvecklar och förvaltar verksamheten till framtidens förskola.

Förskoleförvaltningen har tydligt fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning, för att stödja och skapa bästa möjliga förutsättningar för förskolecheferna att leda den pedagogiska utvecklingen av förskolan. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation med följande fokus:

- Ökad kvalitet i undervisningen för barns lärande och utveckling
- Tydligare ansvar, styrning och ledning för barns lärande och utveckling
- Ökad likvärdighet mellan förskolor för att alla barn ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet och kompensera för olika förutsättningar

Arbetsuppgifter:

Är du en nyfiken och engagerad förskollärare? Då kan detta vara ett arbete för dig.

Vi söker nu förskollärare till förskolan Skogsängsvägen 14. Skogsängsvägens förskola ligger nära skogen och har en härlig gård som inbjuder till kreativ utelek. Vi utmanar vår organisation och vårt pedagogiska arbetssätt med lyssnande, nyfikenhet och kreativitet. Det är dessutom lätt att ta sig hit med buss från centrala Göteborg!

Vi söker dig som har fokus på både barnens och verksamhetens utveckling och lärande genom pedagogisk dokumentation och ett projekterande arbetssätt. I vårt utvecklingsarbete träffas vi i nätverk för att använda det kollegiala lärandet som utgångspunkt i vårt arbete med verksamhetens mål. Vi fokuserar just nu på att skapa kreativa, inspirerande och lärande miljöer både ute och inne. Förskolorna har tillgång till en specialpedagog som stöttar i specialpedagogiska processer. Hos oss får alla pedagoger ut sin avtalade planeringstid och den är schemalagd både enskilt och i grupp.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra samt utvärdera det pedagogiska arbetet. Detta innebär även olika former av dokumentation. Den pedagogiska verksamheten och miljön utformas efter barnens behov och intressen. I rollen som förskollärare hos oss kommer du ha stor möjlighet att påverka samt utveckla verksamheten. Hos oss sker fortbildning och nätverkande både inom och utanför stadsdelen för utbyte, och för att finna nya tankar och lära av varandra.

Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp där dina kunskaper, tankar och idéer tas tillvara!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad förskollärare. Tidigare erfarenhet från förskola är meriterande, men inte något krav för tjänsten.

Att läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt i ord och handling är självklart och det syns genom att du har förståelse för miljöns betydelse och att du dokumenterar ditt pedagogiska arbete. Genom att ta vara på barnens nyfikenhet och genom att utmana barnens, ditt eget och kollegornas sätt att tänka skapar du utveckling och arbetsglädje. Det är även viktigt att du är lösningsinriktad, bra på att samarbeta och visar ett gott bemötande mot barn, föräldrar och arbetskamrater.

Vi söker dig som tar ansvar och antar utmaningen i att vara en viktig del av barnens barndom. Har du även förmågan att skapa en förskola som är rolig, trygg och utvecklande för alla barn ser vi fram emot din ansökan!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-16
Referensnummer: F18/335

Andra uppgifter:

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. 

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Malin Hellström Theng
Förskolechef
Mobiltelefon: 0702-571868
Telefon: 031-366 87 22

Fackliga företrädare:

Anders Wilhelmsson
Facklig företrädare
Telefon: 031-701 55 16

Ulla Stålstedt Ghose
Lärarnas riksförbund
E-post: ulla.stalstedt.ghose@ grundskola.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster