Socialsekreterare - beroende

Lerums kommun gör en nysatsning inom beroendeområdet. Under 2019 ska en ny enhet inrättas. Det innebär att enheten ansvarar för myndighetsutövning och beroendemottagning i Lerums kommun. Inom enheten kommer både socialsekreterare och behandlare att ingå. Den nya enheten kommer att ledas av enhetschef och metodhandledare. Nu söker vi en kollega som vill arbeta som socialsekreterare med inriktning mot målgruppen som har beroendeproblematik. Du kommer att få fyra kollegor som handlägger ärenden inom beroendeområdet och tre kollegor som arbetar som behandlare. Enhetens sammanlagda kompetens och erfarenhet är gedigen.

Arbetsuppgifter:

Målgruppen är vuxna personer med en beroendeproblematik. Du kommer att utreda behov efter anmälan/ansökan samt följa upp beviljat bistånd. Utredningsarbetet kommer att ske enligt Socialtjänstlagen och Lag om vård av missbrukare i vissa fall, LVM.

Vi söker dig som har ett intresse för såväl mötet med människan som noggrant utredningsarbete. Som socialsekreterare har du ett varierande arbete som innefattar både möte och samtal med människor som har beroendeproblematik. I ditt arbete samverkar och samarbetar du internt och externt med exempelvis vårdgivare, utförare och anhöriga.
Vi erbjuder dig stöd och handledning i det dagliga arbetet av metodhandledaren, både i grupp och enskilt. Utöver det dagliga stödet får du regelbunden extern processhandledning tillsammans med dina kollegor.

Kvalifikationer:

Du som söker tjänsten är utbildad socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av utredningsarbete och den målgrupp som tjänsten avser.

Samtal, utredningar och löpande dokumentation är de viktigaste metoderna i arbetet, därför behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift. Kunskaper i verksamhetssystemet Treserva är meriterande.
Arbetet innefattar samverkan med olika enheter och myndigheter vilket ställer krav på förmåga till samarbete och tydlig kommunikation. Som socialsekreterare är du engagerad, trygg, ansvarstagande och har ett professionellt förhållningssätt.

Det är viktigt att du är intresserad av människor och har förmåga att sätta dig in i andras livssituation. Vi söker dig som har en positiv inställning till att utveckla arbetsmetoder och vill delta aktivt i diskussioner om förbättringar och rutinutveckling.

Intervjuer kommer att ske under ansökningstiden.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-04-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-24
Referensnummer: A848207

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Katarina Hedberg
Enhetschef
Telefon: 0302-52 11 88
E-post: katarina.hedberg@lerum.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0302-52 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster