<<Tillbaka

Vi letar efter dig som vill bli sektionschef till nybildade enheten för stöd & behandlingDu vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Socialförvaltningen är indelad i tre verksamhetsområden:
Vuxen, Barn/ Unga och Familj och Gemensamma Resurser.

Verksamhetsområdet Vuxen består av Utredning och Uppföljningsenheten, Stödboendeenheten, SOL boenden och Stöd och behandlingsenheten.
Vuxenverksamheten vänder sig till personer från 20 år med missbruk och/eller psykosociala problem samt personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Vuxenverksamheten är just nu inne i en organisationsutveckling vilket bland annat innebär att Stöd och Behandlingsenheten har delats upp i två sektioner.
I den ena sektionen finns alkohol- och drogrådgivning och behandling för män och kvinnor med beroende- och missbruksproblematik.
Den andra sektionen arbetar med psykosocial rehabilitering för personer med funktionsnedsättning som beror på långvarig psykisk ohälsa samt vuxna personer med substansmissbruk/beroende.
På sikt kommer vi att börja arbeta mer ingående med samsjuklighet.

Stöd och behandlingsenhetens mål är att ge människor inom socialpsykiatrin och missbruk/beroende hjälp att förändra sin livssituation och få möjlighet att leva ett självständigt, drogfritt och meningsfullt liv med en känsla av sammanhang genom att bearbeta problematik.

Den nya enheten leds av enhetschef som har det övergripande strategiska ansvaret och det vi söker nu är två sektionschefer, en chef per sektion, som ska ansvara för det operativa arbetet i respektive verksamhet.

Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla dessa nybildade sektioner och baserat på dina erfarenheter och kompetenser inom respektive område så var god och notera i din ansökan vilken av de två tjänsterna du söker dig till.

Varmt välkommen att söka!

Arbetsuppgifter

Som sektionschef har du ett ansvar för sektionen och ska leda och fördela arbetet som stödjer det övergripande målet.
I uppdraget ingår även ett budget-, personal- och arbetsmiljöansvar.
Du kommer ingå i enhetschefens ledningsgrupp.

Du ska bedriva ett kunskapsbaserat, systematiskt och kreativt utvecklingsarbete, bygga kontakter och samverka internt och externt.

Socialförvaltningen i Helsingborg jobbar aktivt med att ta tillvara digitaliseringens möjligheter i enlighet med regeringens vision för e-hälsa. Det är därför ett krav att du har en god digital förståelse och använder digitala verktyg såväl i ditt dagliga arbete som i ditt ledarskap.

Staden kommer att införa en ny tillitsbaserad lednings-och styrmodell och du har ett viktigt uppdrag i att vara med och forma och implementera modellen i organisationen.
Fokus i detta arbete blir att leda genom tillit, att ge förutsättningar till ett innovativt och kreativt klimat där medarbetare har god förståelse för sitt uppdrag och att de, tillsammans med brukare, upplever att de kan påverka och förändra.

Kvalifikationer

Till dig som söker tjänsten ser vi det som ett krav att du har:
•Socionomutbildning eller motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig
•Dokumenterad ledarskapsutbildning
•Erfarenhet av personal, arbetsmiljö- och budgetarbete
•Erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation
•Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
•Du har körkort och kör bil

Vi ser det som meriterande om du har god kännedom om målgruppen i vår verksamhet.

Vi utgår ifrån att du är utåtriktad och har god förmåga att samarbeta. Har god självkännedom och insikt i dina förmågor och utvecklingsområden. Förmåga att se ditt uppdrag i ett större sammanhang och är serviceinriktad, visar respekt för andra och har en hög integritet. Du har ett öppet och positivt förhållningssätt och har känsla för klientens fokus och värdeskapande.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 2

Upplysningar

Sara Härle
Enhetschef
042- 10 37 78
sara.harle@helsingborg.se

Fackliga representanter:

Evert Blohmé
042-106065
evert.blohme@helsingborg.se

Claes Hulthén
VISION
042-10 73 65

Christina Gustafsson
Kommunal
042-10 61 32

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C23732
Sista ansökningsdatum: 2019-01-02


Sök jobbet här

Som anställd i Helsingborgs stad får du subventionerad friskvård och andra förmåner via vår förmånsportal Fördel Helsingborg. Det finns även tillgång till gymlokal på arbetsplatsen med träningsmaskiner, bastu, ljusterapirum, massagestol m.m.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.


Öppna Socialförvaltningen