Familjehemssekreterare till familjehemsvården

Publiceringsdatum: 2018-05-24

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänstens viktigaste uppdrag är att arbeta med service till Malmöborna gällande de områden socialtjänsten ansvarar för. Hos oss arbetar du i en stimulerande miljö där utvecklingen bygger på våra ledares och medarbetares engagemang för våra medborgare.

Socialtjänst Väster är organiserad i tre enheter; barn- och familj, försörjningsstöd och vuxna. Hos oss arbetar omkring ett hundrafemtio medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete. Familjehemsvården är en egen sektion inom enheten för barn och familj. Inom enheten finns också en mottagnings- och utredningssektion för ungdomar och deras familjer, en utredningssektion för barnfamiljer och en öppenvårdssektion som arbetar med psykosocialt behandlingsarbete med barn och familjer.

Arbetsuppgifter

Vi är en erfaren och engagerad arbetsgrupp med god gemenskap och högt i tak. Vi söker dig som vill vara med och utveckla familjehemsvården i Väster.

Som familjehemssekreterare arbetar du främst med att rekrytera och utreda familjehem, såväl jourfamiljehem som familjehem för längre placeringar av barn. I detta arbete arbetar du nära tillsammans med barnens handläggare både för matchning av barnen till rätt familjehem och vid uppstart av placeringen. Det är sedan du som familjehemssekreterare som ger familjehemmet stöd, råd och handledning i deras arbete. Arbetet innebär också att rekrytera och utreda kontaktfamiljer samt, i förekommande fall, kontaktpersoner. Eftersom många barn är placerade i familjehem runt om i Skåne innebär arbetet resor, främst med bil.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen samt tre års relevant erfarenhet av socialt arbete. Tidigare erfarenhet av arbete som utredande socialsekreterare inom barn- och ungdomsvården eller familjehemsvården är meriterande. God kunskap om BBIC (Barns behov i centrum), utbildning i Kälvestens intervjumetod samt erfarenhet av verksamhetssystemet ProCapita är meriterande.

Arbetet ställer stora krav på din förmåga och kompetens vad gäller att förstå vad ett barn behöver och vad som krävs av ett familjehem. Vi arbetar nära i team och för att lyckas i arbetet krävs också att du arbetar bra tillsammans med andra såväl internt som externt, att du är en god lyssnare och söker konstruktiva lösningar. Då vissa moment sker under ganska högt tryck är det viktigt att du är stabil och att du enkelt kan förhålla dig till ändrade omständigheter. Du har förmåga att prioritera rätt och se sammanhang samt att finna lösningar i komplexa frågor. Då arbetet till stor del innefattar kommunikation och samarbete, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande.

Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: . Annonsen avser en tillsvidaretjänst samt ett vikariat på ett år från och med 181001.

Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 2

Ansökan

Ansök senast: 2018-06-07

Referensnummer: 140/18-176

Kontaktpersoner

 • Eva Hansson
 • Sektionschef
 • 040-346187
 • Stefan Svensson
 • Enhetschef
 • 040-347328

Fackliga företrädare

 • Lina Svärd
 • SSR/SACO
 • 040-34 38 12
 • Bo Knutsson
 • Vision
 • 040-34 57 74

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.