Socialsekreterare till Vuxen myndighet

Publiceringsdatum: 2019-02-13

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänsten i område Norr har ca 150 medarbetare fördelat på tre enheter; Vuxen, Barn och familj samt Ekonomiskt bistånd. Enhet vuxen har ca 40 medarbetare och består av 4 sektioner; Vuxen myndighet, Boende myndighet 1 och 2 samt Bosocialt stöd. Vi söker nu en socialsekreterare för ett längre vikariat i sektion Vuxen myndighet.

Inom sektion vuxna kommer du att ingå i ett härligt arbetslag bestående av totalt nio socialsekreterare som har ett nära samarbete med övriga sektioner på enheten och i organisationen. Vi erbjuder dig en arbetsplats med god stämning, bra sammanhållning och kollegor som stöttar varandra. Enhet Vuxen består av ett dynamiskt gäng medarbetare med olika bakgrund, ålder och erfarenhet.

Våra nyrenoverade lokaler ligger på Sallerupsvägen, nära Värnhem med utmärkta pendlingsmöjligheter och med ett stort utbud av affärer och restauranger.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare inom sektionen för vuxna arbetar du med kvalificerat utredningsarbete som präglas av välgrundade beslut, hög rättssäkerhet och ett bra förhållningssätt i mötet med klienten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är myndighetsutövning, utredningsarbete samt stöd, vägledning och motivationsarbete.

I arbetet ingår bland annat att utreda behovet av vård enligt SoL och LVM inför beslut enligt gällande delegationsordning. Som socialsekreterare ansvarar du för att fattade beslut verkställs, samt att beviljade insatser följs upp. I arbetsuppgifterna ingår även att hålla stöd- och motivationssamtal med klienter. Du förväntas samordna insatser och samverka med såväl interna som externa aktörer.

Det är viktigt för oss att du som är ny i arbetet får det stöd du behöver. Vi erbjuder därför ett omsorgsfullt framtaget introduktionsprogram för socialsekreterare. Hos oss är det viktigt med ett nära ledarskap och stöd i det dagliga arbetet. Du har regelbunden intern handledning med din förste socialsekreterare men även extern handledning tillsammans med din närmaste arbetsgrupp. Malmö Stad erbjuder också kompetensutveckling för socialsekreterare enligt kommunövergripande plan. Som anställd i Malmö Stad erbjuds du även friskvårdsbidrag, fyra läsdagar per år samt flexibel arbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker nu dig som är utbildad socionom och som har tidigare erfarenhet av arbete som socialsekreterare inom området Vuxna. Du har god kännedom om gällande lagstiftning och riktlinjer. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och utredningsarbete inom området missbruk.

Då arbetsuppgifterna är av utredande karaktär, är dokumentation och kommunikation centrala delar i arbetet. Du ska därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Det är meriterande om du har erfarenhet av dokumentation i ProCapita samt grundkunskaper i ASI och MI.

Som person ser vi att du som söker har ett stort engagemang för socialt arbete och ett genuint intresse för sociala samhällsfrågor. Du tycker att mötet med klienter är viktigt för att skapa ett gott socialt arbete. Arbetet är till stor del självständigt men innebär också ett nära samarbete med övriga kollegor samt mycket kontakter med externa aktörer, det är därför av stor vikt att du har god samarbetsförmåga.

Arbetet ställer krav på att du är trygg, stabil och har förmåga till självinsikt, samt att du kan fokusera på rätt saker och behålla ett realistiskt perspektiv även vid hög arbetsbelastning. Arbetet präglas även av föränderlighet, det är därför viktigt att du besitter en flexibilitet som gör att du lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. Vidare är du ansvarstagande och har förmågan att själv strukturera och driva ditt arbete framåt.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Önskat tillträde är 2019-05-01

Tidsbegränsat till:  Visstidsanställning på minst 1 år (vikariat)

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-04

Referensnummer: 33/19-176

Kontaktpersoner

  • Sandra Larsson
  • Sektionschef
  • 040-345204

Fackliga företrädare

  • SSR, Malmökansliet
  • 040-34 51 14
  • Vision, Malmöavdelningen
  • 040-30 48 30

Övrigt

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer är planerat till 12/3 samt 15/3. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Vid frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta rekryterande sektionschef som anges under Kontaktperson i annonsen. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryteringskonsult Micaela Westerlund 070-829 38 56.