Lärare för tidiga åldrar


Nu har du möjlighet att söka till vår fina skola, Centralskolan. Skolan ligger i centrala Floda, naturskönt med skog och sjö inpå knuten. Här finns alla möjligheter att arbeta utanför skolans väggar och gård i samklang med naturen. I Floda råder en lugn och trivsam miljö. Till Floda tar du dig enkelt med pendeltåget från Alingsås och Göteborg. Från stationen är det kort gångavstånd till skolan.


Enheten består av både förskola och skola vilket vi ser som en oerhörd fördel. Skolan har ca 170 elever fördelade mellan förskoleklass och årskurs 5. Vi arbetar med tre olika arbetslag; F+1, 2+3 samt 4+5 och du kommer tillhöra ett härligt gäng pedagoger i F+1 arbetslaget. Skolan har en tydlig infrastruktur vilket genererar möjlighet att föra enhetens utvecklingsfrågor framåt. Vi strävar efter att ha ett väl förankrat systematiskt kvalitetsarbete hos alla medarbetare.Skolan arbetar framgångsrikt och stolt med Elevhälsomöten, EHM är en hälsofrämjande och förebyggande modell.

Läs gärna vidare i Centralskolans kvalitetsrapport 2018 och titta gärna på Instagram och vårt konkreta arbete.

Arbetsuppgifter:


Vi söker nu dig som är en utvecklingsbenägen och engagerad pedagog som dessutom precis som oss, värdesätter att ha kul och trivsamt på sitt jobb. Enheten har valt att arbeta och utveckla matematikundervisningen enligt modellen Singapore Math under de senaste åren. Inlärningen sker med hjälp av konkret material och genomtänkta visuella modeller som hjälper eleven att förstå. Fokus läggs på att skapa förståelse och mindre på formler och matematiska procedurer.

Vi behöver dig som är flexibel, vill tänka nytt, ser möjligheterna och tar dem. Eftersom du ingår i ett arbetslag och i ett större kollegium kommer du att få tillgång till mycket erfarenhetsutbyte och stor möjlighet att påverka och driva utvecklingen på skolan och enheten framåt. På vår enhet arbetar vi med kollegiala metoder såsom observationer och klassrumsbesök för att vidareutveckla vår undervisning. Visst låter det spännande och utvecklande?

Kvalifikationer:


Du ska ha ett genuint intresse för eleverna och vilja följa dem i deras utveckling och lärande. Vi vill att du har förmåga att analysera och reflektera över egna insatser och verksamhetens innehåll för att kunna utveckla arbetet och kunskaperna ytterligare. Vi lägger stor vikt vid elevernas entreprenöriella kompetenser så därför vill vi att även du är flexibel, kreativ, målmedveten, besitter inre drivkraft, tar ansvar, är delaktig samt arbetar för ökad motivation.


Som person är du relationsskapande och har ett gott bemötande mot såväl elever som vårdnadshavare och kollegor. Du samarbetar framgångsrikt med andra och är nyfiken på att pröva nya metoder och arbetssätt för att uppnå goda resultat. Du värdesätter olikheter och arbetar aktivt för ökad inkludering tillsammans med eleverna. Du har alltid elevernas bästa för ögonen.

Ämnesbehörig i sv/so alt ma/no för de yngre åldrarna.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-02-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-31
Referensnummer: A836227

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Johanna Wiberg
Rektor tillika förskolechef
Telefon: 0302521933
E-post: johanna.wiberg@lerum.se

Tobias Jonasson
Lärare
E-post: tobias.jonasson@lerum.se

Fackliga företrädare:

Marie Louise Ahlm Nilsson
Elevassistent
E-post: MarieLouise.AhlmNilsson@ lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster