Socialsekreterare myndighetsutövning vuxna

Publiceringsdatum: 2019-01-17

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänst Söder är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden: barn, ungdomar och deras familjer (familj- och öppenvårdsinsatser samt utredning), vuxna (missbruk och hemlöshet) samt ekonomiskt bistånd. Vi har det även det kommunövergripande uppdraget för Skolfam. Tillsammans arbetar vi med verksamhetsutveckling inom hela avdelningen och vi gör skillnad för Malmös medborgare varje dag.

Vi är mycket stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och våra chefer jobbar aktivt med att skapa en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas i en god arbetsmiljö och ha en rimlig arbetsbelastning. Vill du jobba på en arbetsplats med hög kompetens, ett bra arbetsklimat och med stort engagemang? Tveka inte att söka!

Arbetsuppgifter

I denna tjänst kommer dina arbetsuppgifter att innefatta följande:

• Bedömningar, utredningar och beslutfattande i vuxenansökningar.
• Att i akuta situationer göra snabba överväganden och fatta beslut (boende, LVM och skyddsärende).
• Att arbeta med en hög grad av självständighet inom lagstiftning, riktlinjer och praxis
• Samverkan med interna och externa aktörer för att erbjuda klienten ett professionellt socialt arbete
• Att arbeta tillsammans med kollegor för att utveckla metoder i arbetet

Kvalifikationer

Du har socionomexamen och minst ett års erfarenhet av myndighetsutövning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom hemlöshet- och boendefrågor, migrationsfrågor och beroendeproblematik. samt kunskap kring, hyreslagstiftningen. Erfarenhet och kunskap om MI och Procapita ser vi också som ett plus. Vad det gäller språkkunskaper är det viktigt att du har mycket god svenska i såväl tal som skrift. Kunskaper i andra språk, såsom exempelvis arabiska ses som meriterande.

Som person är du lugn och stabil och kan bibehålla fokus även i mer akuta situationer. Du är serviceinriktad och uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse och vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

I arbetet tar du ansvar för din uppgift, är bra på att strukturera ditt arbete och driver dina processer vidare på ett självständigt sätt. Då samarbete är mycket viktigt har du god samarbetsförmåga, är villig att hjälpa dina kollegor, delar din kunskap och bidrar till en god arbetsstämning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-30

Referensnummer: 14/19-176

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

  • SSR, Malmökansliet
  • 040-34 51 14
  • Vision, Malmöavdelningen
  • 040-30 48 30

Övrigt

Som anställd i Malmö stad och Arbetsmarknads- och socialförvaltningen erbjuder vid dig:

• Utbildning i MI och metodutveckling
• 4 läsdagar per år
• Friskvårdsersättning
• Flexibel arbetstid

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.