Samordnare för team som arbetar med barn i behov av särskilt stöd

Tillbaka

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 200 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi cirka 2 300 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

I Ale kommun pågår ett intensivt arbete med att skapa olika stödjande verksamheter för kommunens grundskolor. Skolan och socialtjänsten samverkar på olika sätt kring Ales elever och familjer. Vi har sedan några år tillbaka en verksamhet som heter Fotosyntes som arbetar med tidiga samordnade insatser för elever i årskurs f-6 som riskerar utanförskap genom bristande måluppfyllelse, normbrytande beteende och/eller hög frånvaro. I augusti 2018 startade ett närvaroteam (NÄTA) som arbetar med elever som befinner sig i problematisk skolfrånvaro, årskurs 7-9, och en särskild undervisningsgrupp, Älvängenskolan, åk 7-9, för elever som har stor social problematik. Dessa verksamheter går under samlingsnamnet Gula Villan.
I dessa tre verksamheter arbetar 13 kompetenta och kunniga medarbetare; socialpedagoger, socionomer, lärare, specialpedagoger och resurspedagog.

För mer information: https://ale.se/

Arbetsuppgifter:

För att kunna utveckla och stötta verksamheterna optimalt och verkligen dra nytta av all kunskap och kompetens och få effekt ut i vår organisation, söker vi nu en samordnare för Gula Villan. Fokus är elevernas kunskaps- och sociala utveckling.

Samordnaren anställs av enhetschef för elevhälsan, som har det formella budget-, personal- och verksamhetsansvaret.

Ditt uppdrag är att tillsammans med arbetsgrupperna driva det dagliga arbetet och bedriva utvecklingsarbete kring elever i behov av stöd. Ett tätt samarbete med elevernas hemskola är en förutsättning för att på bästa sätt förbereda både eleven och dess hemskola inför en återgång till ordinarie verksamhet, varpå samverkan med skolenheter är en viktig del av arbetet.
Våra elever och deras familjer har också ofta insatser från andra instanser, som blir dina naturliga samarbetspartners.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog eller har annan utbildning som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren.

Vi söker dig som person har lätt för att samarbeta, är strukturerad och kommunikativ. Du ska ha ett genuint intresse för att utveckla andra människor, är trygg i en arbetsledande position och handlingskraftig. Du är tydlig, närvarande, engagerad samt har en god organisatorisk förmåga. Du behöver ha god kunskap om både skollagens krav och socialt arbete.
Det krävs också att du är socialt säker och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Arbetet kräver att du ska fungera i olika sammanhang och skapa goda relationer med såväl kollegor som elever/vårdnadshavare samt externa samarbetspartners.

Meriterande är om du har erfarenhet av arbete i samverkan mellan skola och socialtjänst.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2019-08-08. Eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-12

Arbetsgivarens referensnummer: A861701

Upplysningar lämnas av:

Linda Hoffberg
Enhetschef, Elevhälsan
Telefon: 0723-50 61 99
E-post: linda.hoffberg@ale.se

Sven Boge
Projektledare Närvaroteam Ale
Telefon: 0704-32 05 21
E-post: sven.boge@ale.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00

Tillbaka