Familjebehandlare till Social- och arbetsmarknadsförvaltningen

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.

Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.” Mölndals stad har drygt 4 600 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 63 340 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden. Vill du vara med?

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen handlägger delar av socialtjänstens verksamheter och är organiserad i två verksamhetsområden: IFO och AFE. Till förvaltningen hör även en administrativ stab. Förvaltningen har under flera år arbetat för mindre enheter och ansvarsområden med förutsättningar för ett nära ledarskap.

Arbetsuppgifter:

Vi söker Dig som vill vara med och arbeta som familjebehandlare i ungdomsteamet. Ditt uppdrag kommer främst innefatta arbete med ungdomar 13-20 år, deras familjer och nätverk, men även arbete med barn i de yngre åldrarna förekommer. Som behandlare på Öppenvården arbetar du i huvudsak med biståndsbedömda insatser för familjer med barn och ungdomar och i nära samverkan med myndighetsutövande socialsekreterare. Familjebehandlaren ansvarar för behandlingsprocessen i samråd med socialsekreterare. Du har dokumentationsskyldighet enligt de krav som stadens BBIC-licens innebär.

Du kommer att arbeta med samtal med barn och ungdomar, föräldrastöd, familjesamtal och gruppverksamheter. Arbete på obekväm arbetstid kan förekomma. Arbetet sker i enhetens lokaler, i familjernas hemmiljö eller på andra platser där familjerna finns. En självklar del i ditt arbete är att samverka med alla avdelningar och verksamheter inom socialtjänsten samt med övriga myndigheter som är viktiga för den enskilde eller för familjen.

Vi har ett systemiskt arbetssätt och ett starkt barn- och brukarperspektiv. Inom öppenvården implementerar vi Signs of Safety och vi arbetar med en bredd av metoder så som Nätverksarbete, Marte Meo, Tejping, Funktionell familjeterapi, ABFT, De otroliga åren, Circle of Security, Gruppverksamhet för barn till missbrukare och barn till föräldrar med psykisk ohälsa, Trappan-samtal, Tryggare Barn m.fl.

Kvalifikationer:

Vi söker en engagerad person med egen drivkraft och god förmåga att samarbeta som kan erbjuda barn, unga och deras föräldrar insatser som leder till en positiv förändring.

Du som söker har en socionomexamen eller annan likvärdig akademisk utbildning med vidareutbildning som är adekvat för uppdraget. Du har tidigare arbetat med psykosocialt behandlingsarbete och har erfarenhet/utbildning i några av de metoder vi arbetar med och det är meriterande om du har grundläggande utbildning i psykoterapi (steg-1). Du har god kunskap kring socialtjänstlagen och är van vid att dokumentera ditt arbete.

Du är en god lyssnare och samarbetspartner som kan möta människor i olika situationer. Du har förmåga att arbeta flexibelt och trivas med såväl självständigt arbete som teamarbete.

Vi erbjuder dig ett arbete på en dynamisk arbetsplats där du får arbeta tätt ihop med andra behandlare. Du erbjuds kompetens- och metodutveckling samt extern handledning.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och din möjlighet att bidra till verksamhetens utveckling.

Körkort erfordras.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-18
Referensnummer: A839426

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Catarina Liljestrand
Enhetschef
Mobiltelefon: 0707-69 03 47

Johan Magnusson
Enhetschef
Mobiltelefon: 0703 – 53 07 26

Fackliga företrädare:

Maka Achalbedachvili
Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-76 39 13

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster