Utvecklingsdriven enhetschef till GIS-enheten

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.
Vision 2040
"Alingsås är Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapar vi livskvalitet för alla."

Arbetsuppgifter:

Som enhetschef för GIS-enheten erbjuder vi dig en spännande möjlighet att styra framtidens roll för GIS inom kommunen. Du kommer att leda en grupp om 8 engagerade medarbetare. GIS-enheten ansvarar för förvaltning och utveckling av de kommungemensamma GIS-systemen, kartdatabaser och är GIS-stöd till kommunens alla förvaltningar och bolag. GIS-enheten arbetar som ett team där vi nyttjar varandras olikheter och specialkompetenser för att driva utvecklingen framåt och underhålla den rullande verksamheten. GIS är väl spritt inom kommunen och enheten har höga ambitioner om att utöka användandet för att skapa nyttoeffekter både internt inom kommunens verksamheter och externt för medborgare. GIS-enheten ansvarar även för mätverksamheten genom bland annat utsättningar, lägeskontroller och detaljmätningar.

Som enhetschef ansvarar du för enhetens personal, ekonomi och verksamhetsfrågor. Du kommer att arbeta med digitalisering och delta i Samhällsbyggnadskontorets gemensamma utvecklingsarbete. GIS och geodata är en central pusselbit i digitaliseringsarbetet och då GIS-teknologin utvecklas snabbt vill vi att du drivs av att identifiera och föreslå utvecklingsområden för verksamheten. I tjänsten kommer det även att förekomma utredningsarbete.

Alingsås kommun ligger långt fram i utvecklingen inom GIS, 3D och webb och vi har ständigt spännande projekt att driva inom dessa områden. Vi har som målsättning att ligga i digital och teknisk framkant och drivs av en gemensam framåtanda. GIS-enheten har en bred plattform av programvaror och verktyg (bland annat ArcGIS, GEOSECMA, FME, ESPA, HAJK-map och OpenCitites Planner (tidigare CityPlanner).

Kvalifikationer:

Vi söker dig som vill leda utvecklingen av såväl kommunens GIS-strategi som arbetsmetoder vid GIS-enheten. Som chef och ledare har du helhetssyn. Du leder verksamheten mot uppsatta mål. Du är tydlig, lyhörd och är ett gott föredöme för dina medarbetare. Du har erfarenhet av att leda processer såväl som GIS-arbete. Du har också dokumenterade erfarenhet av samverkan mellan olika aktörer.

Som person är du initiativtagande, flexibel och självgående. Du är serviceorienterad och har mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Du har förmåga att engagera andra och kan samarbeta både internt och externt.

Din utbildningsbakgrund är högskoleutbildning inom geografisk informationshantering eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig . Du har erfarenhet från privat eller kommunal kart/GIS-verksamhet. Du har också arbetat som chef och det är meriterande om du har genomgått ett ledarutvecklingsprogram.

Det är meriterande om du har erfarenhet av geografisk datahantering med FME och ARCGIS. Du har erfarenhet från digitaliseringsarbete och kan hantera tillämpliga databaser. Du har mycket goda kunskaper i svenska och du har även mycket goda IT kunskaper.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. Dagtid 100%
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-25
Referensnummer: A849043

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Upplysningar lämnas av:

Susanne Norling
Avdelningschef för Utveckling och Stöd
Telefon: 0322-616470

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0322- 61 60 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster