Välkommen till Smålands bästa skolverksamhet!

Vi lägger stor vikt vid utvecklingen av det pedagogiska arbetet i våra förskolor, forskning visar entydigt att en bra grund från förskolan är viktig för fortsättningen.

Inom Barn-och Utbildningsavdelningen erbjuder vi dig som medarbetare en arbetsplats där utveckling och initiativtagande sätts i centrum. Vi arbetar hårt för att öka delaktigheten och engagemanget hos våra medarbetare genom att skapa forum för diskussion och kunskapsutbyte. Arbetet med så kallade lärgrupper syftar till att ta avstamp i vetenskap och beprövad erfarenhet för att nå och sprida medarbetarnas egna tankar och idéer.
Du kommer att arbeta tillsammans med engagerade medarbetare och chefer/ledare som är noggranna med att stärka dig och dina kollegor i vardagen. Du kommer till ett mindre arbetslag med engagerade, väl samarbetande och ansvarstagande i det idylliska Frinnaryd.

Läs mer om detta och dina framtida kollegor på http://www.aneby.se/jobbahososs

OBS! Vi vill gärna nå dig som har ett intresse för jobbet som resursperson, om du redan arbetar heltid eller deltid i kommunen så vill vi gärna se att du ändå anmäler ditt intresse så att våra chanser att verkligen hjälpa barn med särskilda behov ökar.Resursperson till Frinnaryds förskola


Arbetsuppgifter

Som resursperson i förskolan kommer du att hjälpa de ordinarie pedagogerna i arbetet med barn med särskilda behov. Tillsammans har ni en central roll i barnens uppväxtmiljö där de förbereds för ett liv i ett demokratiskt och mångkulturellt samhälle. Ert uppdrag innebär ett särskilt pedagogiskt ansvar för att planera, dokumentera och utvärdera verksamheten utifrån varje enskilt barns behov. Ni arbetar aktivt för att skapa en inspirerande lek- och lärmiljö, där barnen utmanas och stimuleras till kreativitet och lärande.

Som resursperson till barn med särskilda behov löper din samverkan med vårdnadshavare som en röd tråd genom hela ditt arbete.

Kvalifikationer

Som Resursperson är det viktigt med ett moget, personligt engagemang för uppgiften, vi ser gärna att du har en Universitets- eller Högskoleutbildning men är öppna för andra meriter som vi kan pröva vara likvärdiga.

Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du har en god struktureringsförmåga och kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt, både självständigt och tillsammans med andra. Vi ser även att du har förmågan att leda och motivera andra på ett pedagogiskt sätt för att nå uppsatta mål och främja utvecklingen hos den enskilda individen.
Att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter faller sig naturligt för dig.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid. 30% av en heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre. till en början läsåret HT 2017 - VT 2018, möjligheter till förlängning finns.
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-10-23. Tillträde sker efter särskild överenskommelse.
Antal platser: 1

Vill du veta mera

Upplysningar om tjänsten lämnas av Rektor, Peter Carlsson tfn 0380 46 135, peter.carlsson@aneby.se

Fackliga företrädare
facklig företrädare nås genom vår växel 0380 46 100
Du ansöker via följande länk: https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=b9005980-f392-4086-bba6-39470bab9567.


Arbetsgivarens referensnummer är A718464
Sista ansökningsdag är 2017-10-19

Kontakter från rekryteringsföretag och säljare undanbedes.Välkommen med din ansökan!