Enhetschef sökes till äldreboende i Mölndals stad

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård.

Nu har du möjlighet att bli en del av oss! Vård och omsorgsförvaltningen söker en enhetschef till område äldreboende då en av våra nuvarande enhetschefer valt att gå vidare till ett annat uppdrag.

Arbetsuppgifter:

Som enhetschef har du det yttersta ansvaret för att se till att verksamheten levererar god vård och omsorg till våra brukare. Du ansvarar för att planera, leda och följa upp verksamheten med fokus på kvalitet och medskapande. Det innebär bland annat att du ska sätta mål för och utveckla verksamheten samt kvalitetssäkra arbetssätt.
I dina arbetsuppgifter ingår personal, budget- och arbetsmiljöansvar för ca 25-30 medarbetare. En viktig del i ditt arbete är att leda, coacha och kompetensutveckla dina medarbetare mot gemensamma mål.

I rollen som enhetschef är du underställd områdeschefen och ingår i ledningsgruppen för området äldreboende. Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och har förmåga att relatera det egna ansvarsområdet till förvaltningen som helhet. Du kommer samarbeta och samverka inom flera kontaktytor både internt och externt.

Vakansen avser en tillsvidareanställning.

Urval och intervju kommer ske löpande i den här rekryteringen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en för tjänsten relevant högskoleutbildning (exempelvis socionom). Du har goda kunskaper om den lagstiftning som styr vår verksamhet och har erfarenhet av att arbeta med bemanning och budget.

Krav på tidigare chefserfarenhet med budget- och personalansvar, gärna inom vård och omsorg, samt erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete.

I Mölndals stad har vi kompetenskriterier för chefer i syfte att göra det tydligt vilken riktning chefsutveckling sker och vilket chef- och ledarskap organisationen vill ha. Mer om detta kan du läsa i vår ledarplattform som finns tillgänglig på www.molndal.se. Vi fäster därför stor vikt vid dina ledaregenskaper och söker dig som är engagerad, entusiasmerande och drivs av att omsätta visioner och strategier till genomförande. Som person är du socialt aktiv, flexibel, kreativ och lösningsfokuserad. Du är positiv till fortlöpande utveckling av vår verksamhet i nära samarbete med medarbetarna. Vidare tar du tillvara på medarbetarnas potential och styrkor samt har förmåga att kommunicera på ett sätt som skapar delaktighet och förtroende. Det är av betydelse att du trivs både i det enskilda arbetet och ser vikten av teamarbete tillsammans med medarbetare och chefskollegor.

Då du kommer att ha många kontaktytor är det viktigt att du har en väl utvecklad servicekänsla och en förmåga att skapa goda relationer.

Du ska vara en van IT-användare och kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A839132

Andra uppgifter:

Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Mariette Petric
Områdeschef
Telefon: 031-315 28 20
E-post: mariette.petric@ molndal.se

Fackliga företrädare:

Kommunal Mölndal
Telefon: 031-315 33 30

Vision, Mölndal
Telefon: 031-315 24 88

Åsa Kramér
SACO, kan kontaktas tom 8 januari
Telefon: 076-868 17 12
E-post: asa.kramer@molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster