Familjebehandlare till Resursteamet!

Norra Hisingen är en av Göteborgs 10 stadsdelsförvaltningar med 2 100 medarbetare. I stadsdelen bor cirka 50 000 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och naturområden. Vi är väldigt stolta över vårt uppdrag som går ut på att finns till för Hisingsborna och leverera stöd och service av högsta kvalité. Norra Hisingen ska vara ett attraktivt område att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i - vilket är något som vi verkar för tillsammans. Vårt arbetssätt präglas av samarbete, nytänkande, engagemang och kompetens inom vårt uppdrag. Som arbetsgivare erbjuder vi dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter:

Har du erfarenhet, intresse och kunskap av behandlingsarbete och vill arbeta med familjer med såväl barn som ungdomar? Då är du välkommen att söka vårt vikariat för 2019.

Resursteamet är Norra Hisingens öppenvårdsenhet inom IFO-FH för familjer med barn och ungdomar i åldrarna 0-20 år. Här arbetar 16 kunniga och drivna familjebehandlare med vårt biståndsbedömda arbete. Vi har också ett förebyggande arbete i form av SSPF, förebyggande socionom samt servicesamtal.

I din roll som familjebehandlare kommer du att hantera många uppdrag där det finns en komplex familjeproblematik. Det kan exempelvis vara relationsproblem, våld, missbruk, omsorgssvikt och svårigheter för barn och ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser. I vårt arbete bedriver vi ett kvalificerat psykosocialt behandlingsarbete med fokus på att stärka hela familjen och dess nätverk. Vi tar tillvara på människors egna lösningar, kompetenser och resurser, vilket är ett förhållningssätt som genomsyrar vårt arbete såväl i relation till klienter som i samverkan.

Resursteamet arbetar med varierande metoder som alla utgår från individens och familjens behov. Detta sker bl.a. i form av socialpedagogiskt arbete, umgänge, barn- och ungdomssamtal, föräldrastöd och familjesamtal. Vi utför även observationsuppdrag i familjernas hem.

Vi arbetar med familjer där barn/ungdomar är placeringsnära och då ska vi arbeta snabbt och intensivt. Vi ska ha ett mobiliserande arbetssätt, något som vi ser är av vikt då vi ska ta tillvara alla resurser som finns runt familjen. Arbetet sker både självständigt och i team med kollegor och utöver detta har vi också ett nära samarbete med handläggande socialsekreterare.

I Resursteamet finns två metodhandledare som leder och fördelar dagliga arbetet. Det finns ett nära stöd bl.a. i form av ärendegenomgångar och metodhandledning samt extern processhandledning. Diskussioner och kollegialt stöd är ett givet arbetssätt hos oss! Här får du ingå i en grupp med kollegor som är erfarna, drivna och har stort kunnande i sitt arbete.

Arbetet sker på dag och kvällstid. Det händer även att det finns behov av att arbeta under helger, så vi vill att du som söker har möjlighet att arbeta även då.

Låter detta som ett spännande uppdrag för dig? Då ser vi gärna att du söker vikariatet som familjebehandlare i Resursteamet! Välkommen med din ansökan.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad socionom, socialpedagog eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha erfarenhet, metoder och ett intresse av att arbeta med behandlingsarbete med familjer med barn i åldrarna 0-20 år. Om du därtill har relevant vidareutbildning i metoder som riktar sig mot målgruppen så är det ett plus.

Då arbetet riktar sig mot personer i utsatta situationer är det viktigt att du har ett arbetssätt som skapar förtroende och tillit. I rollen som familjebehandlare behöver du ha god samarbetsförmåga samt ett prestigelöst förhållningssätt. Du kommer att arbeta med familjer där det förekommer våld, så du ska ha god kompetens för att kunna arbeta med denna målgrupp.

Då du kommer att arbeta gentemot familjer med barn och ungdomar i olika åldersgrupper vill vi att du ha en bred erfarenhet och ett intresse av att arbeta gentemot olika målgrupper. Du behöver vara trygg i din kompetens och du ska ha förmåga att anpassa metoder och arbetssätt. Du är bra på att koordinera och mobilisera insatser och i ditt arbetssätt tillvaratar du alla resurser som finns runt familjen. För oss är det viktigt att du är en person som ser möjligheter och att du har god förmåga att arbeta strukturerat mot uppsatta mål.

Eftersom dokumentation och observationsuppdrag är en del av arbetet är det även viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har körkort samt god körvana.

Ett spännande arbete med många kompetenta kollegor, är du intresserad?
Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2019-12-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A838443

Andra uppgifter:

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Norra Hisingen arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Eva Sundberg
Enhetschef
Telefon: 031-366 88 60

Fackliga företrädare:

Kristina Ramstedt
Vision
Mobiltelefon: 0739-102031

Magnus Lagström
SSR
Telefon: 031-366 64 22

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster