Ekonom, vikariat

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.

Kommunkansliet lyder under kommunstyrelsen och bidrar med övergripande kompetens inom en rad områden. Vi samverkar också med näringslivet och grannkommunerna i många frågor.
Här finns flera intressanta yrken, till exempel kvalitetsstrateger, kommunikatörer, ekonomer, integrationssamordnare, folkhälsostrateg och kommunjurist. På kommunkansliet får du arbeta med helheten och vara med och driva Tjörn framåt. Välkommen hit du också!

– Här får jag arbeta tillsammans med kompetenta och trevliga kolleger. Vi jobbar alla mot samma mål att ge ett bra stöd till de olika verksamheterna, för att alla som jobbar i Tjörns kommun ska trivas på jobbet. Det är roligt att jobba i en liten kommun och få jobba mer strategiskt och vara med och utveckla HR-processerna centralt, för att sedan få bekräftelse från de olika cheferna att arbetssätten fungerar bra, säger Alia Skoglund, HR-generalist i Tjörns kommun.

Ekonomiavdelningen är en av kommunkansliets stabsavdelningar och ansvarar för och utvecklar Tjörns kommuns ekonomistyrning. Avdelningen hanterar allt inom budget, uppföljning och redovisning. Även upphandlingsfrågor hör till ekonomiavdelningen. Ekonomerna är centralt placerade med fokus på en eller flera förvaltningar/bolag.

Arbetsuppgifter:

Tjörns kommun söker en kvalificerad ekonom som ska arbeta mot förvaltningen barn- och utbildning. Detta då en av avdelningens ekonomer ska vara föräldraledig och en vikarie behövs. Hos oss arbetar du med budget, månadsuppföljningar och prognoser, redovisning och upprättande av bokslut, ekonomiska analyser, utveckling av rutiner och processer samt viss representation i regionala nätverk. Vi använder ekonomisystemet Agresso. Arbetet innebär nära kontakter med förvaltningschef, rektorer och även annan administrativ personal då du är deras stöd i ekonomiska frågor.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi, förvaltningsekonom, civilekonom eller motsvarande. Vi tror du är en person som är engagerad, noggrann och flexibel. I ditt arbete är du självgående men har också lätt för att samarbeta med andra. Du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på ett pedagogiskt sätt och har god Excel-vana. Dina personliga egenskaper, kunskaper och erfarenhet från liknande arbetsuppgifter har stor betydelse i vår rekrytering och tidigare erfarenhet från kommunal verksamhet är meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. Men har du erfarenhet är det meriterande.
Omfattning: Heltid. Vi har flextid.
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2019-04-15. eller efter överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2020-01-31. med möjlighet till viss förlängning.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-24
Referensnummer: Klk 2019/16

Andra uppgifter:

Rekrytering kan komma att genomföras under ansökningstiden.

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som personalvårdsstöd och friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.

Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Upplysningar lämnas av:

Johan Lindén
Ekonomichef
Telefon: 0304-60 10 50
E-post: johan.e.linden@tjorn.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster