Undersköterska till korttidsenhet

Tillbaka

Tuvängens korttidsboende omfattas av 39 platser fördelat på två enheter; Kompassen och Lotsen.
Korttidsenheten har växelvård, korttid/rehabiliteringsvård samt flexväxelplatser.
Tuvängen har ett rehabteam och sjuksköterskor på plats för att ge bästa service till våra gäster.
Även Enhetschef och samordnare sitter på samma hus.

Arbetsuppgifter:

Arbetet som omvårdnadspersonal på Tuvängen innebär att ha ett professionellt bemötande till boende, anhöriga samt kollegor. Du kommer att stödja boende i deras vardag mot uppsatta mål i genomförandeplanen. Att arbeta med delegering och ta på sig nya delegeringar är nödvändigt likaså att sjävlständigt föra social dokumentation och upprätta genomförandeplaner på dator i Treserva. Det är viktigt att aktivt delta som medarbetare i arbetsplatsens utveckling. Du har möjlighet att söka ombudsroll och specialisera dig särskilt inom ett område där det fortlöpande ges utbildningar.

Kvalifikationer:

För att lyckas i ditt arbete på Tuvängens korttidsboende trivs du med att innehållet i arbetet ofta förändras och med att arbeta tillsammans i ett team som lyfter fram varandras styrkor. Att hjälpa våra boende till en meningsfull tillvaro ger energi och glädje. Du är professionell, lyhörd och respektfull i ditt bemötande. Du har hög kunskap inom omvårdnad och ett driv att lära nytt och önskar erhålla nya delegeringar. Alla kollegor förväntas sammarbeta på ett flexibelt sätt över huset för att bäst använda varandras kompetens och våra resurser. Det krävs goda kunskaper i talad och skriven svenska.
Vi lägger stor vikt vid att ha kompetent personal och utbildning som undersköterska är starkt meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med personer med demenssjukdom. I arbetet krävs att du klarar av att arbeta på delegation av legitimerad personal och har god datorkunskap.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Arbete förekommer dag, kväll, helg.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schema. 
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-14

Arbetsgivarens referensnummer: A861373

Upplysningar lämnas av:

Helene Stenberg Enhetschef
Telefon: 0302-522131
E-post: helene.stenberg@lerum.se

Facklig(a) företrädare
Mattias Johansson
Kommunal
Telefon: 0302-521529

Tillbaka