Planarkitekt/fysisk planerare

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.

Vill du vara med och utveckla framtidens Tjörn? Vill du planera nya bostadsområden, arbeta för ett hållbart Tjörn eller vara med i spännande infrastrukturprojekt? Inom sektor Samhällsbyggnad får du kolleger som också brinner för att driva Tjörn framåt.
– Jag är ganska nyanställd och har fått ett jättefint mottagande. Mina kolleger är trevliga och hjälpsamma och det märks att det finns väletablerade rutiner för nyanställda. Sedan är det gott att i vardagen känna att man gör samhällsnytta genom att vara med och utveckla infrastrukturen på Tjörn, säger Oscar Larsson, projektingenjör, vatten och avlopp.

Samhällsbyggnadsförvaltningens verksamhet är inriktad på en långsiktigt hållbar utveckling med attraktiva boendeområden, goda förutsättningar för näringslivet samt ett bevarande av Tjörns unika natur och kulturvärden. Förvaltningen består av tre avdelningar: plan- och bygg-, miljö- samt VA och Avfall.

Arbetsuppgifter:

Som planarkitekt/fysisk planerare hos oss får du arbeta inom ett brett arbetsområde och både delta i och självständigt driva arbetet med allt från översikts- och detaljplaner till mer visionära projekt. Arbetet innebär dels att självständigt ta fram planhandlingar, dels att leda och samordna konsulters arbete med planhandlingar samt att ingå i olika arbetsgrupper. Vidare ingår att redovisa planer och projekt inför främst Samhällsbyggnadsnämnden, leda informationsmöten med allmänheten samt att svara på frågor och ge upplysningar kring kommunens detaljplaner. I planprocessen arbetar vi med "cultural planning" - en metod där Tjörnborna blir delaktiga i arbetet, bl.a. genom workshops.

Kvalifikationer:

Du ska ha examen som arkitekt/fysisk planerare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha erfarenhet av planläggningsarbete. Du ska också ha kunskaper i hantering av kartmaterial och kunna hantera aktuella datorprogram. Vi arbetar bl a i AutoCAD, Adobe Design, Mapinfo/Solen och ser gärna att du har erfarenhet av dessa program.
Erfarenheter från kommunalt detaljplanearbete är en merit.

Du ska ha goda kunskaper i gällande lagstiftning och inga problem att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska ha lätt att samarbeta och skapa goda relationer med medarbetare och olika kontaktpersoner. Du ska också betrakta mötet med allmänheten som en viktig del i arbetet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Tillträdde snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-15
Referensnummer: Shb 2019/17

Andra uppgifter:

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som personalvårdsstöd och friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.

Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Upplysningar lämnas av:

Åsa Jönsson
Planchef
Telefon: 0304-60 11 59

Karin Niiholm
Administratör
Telefon: 0304-60 11 50

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster