VA-chef

Tillbaka

Tekniska avdelningen i Torsby kommun ansvarar för gata, VA, fastigheter, renhållning och fritidsanläggningar. Tillsammans bidrar vi till en bekväm vardag för dem som verkar och lever i Torsby kommun.

Området VA omfattar verksamheterna vattenverk, reningsverk, VA-nät och renhållning. Enheten ansvarar för produktionen av dricksvatten på 20 stycken vattenverk, två större reningsverk i Torsby och Ransby samt 12 mindre avloppsreningsverk.

Området renhållning omfattar tre återvinningscentraler och för dagen 16 återvinningsstationer samt administration kring hantering av hushållssopor.

VA-chefen ingår i kommunens chefnätverk där det regelbundet erbjuds kompetensutveckling.

För mer information: http://www.torsby.se

Arbetsuppgifter:

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som VA-chef är att utveckla och driva en kundorienterad verksamhetsutveckling, förvalta och utveckla organisationen samt aktivt bidra till att nå enhetens övergripande mål.
Viktiga framtida utmaningar är att bland annat säkerhetsställa en hållbar vattenförsörjning/avloppsrening och att driva på ledningsnätsförnyelsen och planera utbyggnad av VA-nätet. Inom VA-området har vi inom de närmaste åren stora och intressanta utmaningar då Branäsområdet ingår i Torsby kommuns VA-nät. Ständig expansion ställer krav på en tät dialog med företag verksamma på anläggningen och kontakter med myndigheter.

I rollen samverkar du med flera aktörer, så som miljö och bygg, samhällsplanering, länsstyrelsen med flera. Som VA-chef rapporterar du till kommunens tekniska chef och är en del av tekniska avdelningens ledningsgrupp. Du förväntas ansvara för kontinuerlig omvärldsbevakning inom området samt samverka med andra interna och externa parter. I ansvaret ingår även att utveckla verksamheten mot ständig kvalitetsförbättring med kunder och medborgarna i fokus.

Renhållning och VA-försörjning är en angelägen fråga för många och att representera kommunen samt att föra dialog och informera kring verksamheterna är därför en viktig del av jobbet. I rollen som VA-chef har du personal- ekonomi- och verksamhetsansvar. Du bryter ner och förtydligar övergripande mål och verksamhetskrav så att de utgör ett resultatinriktat arbete på alla nivåer i verksamheten. Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga både med egen personal och övriga kontakter. Du har även ansvar för teknisk dokumentation, uppföljning, rapportering och du har ett beställaransvar för köpta tjänster. Arbetet ska ske i nära samarbete med Gatuchefen för bästa möjliga fördelning och utnyttjande av resurser.

Beredskap ingår i tjänsten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är en positiv, kommunikativ och engagerande ledare med utvecklingsfokus. Vår organisation genomgår en generationsväxling och vi vill att du är med och driver utvecklingen mot en ny stark organisation. För att lyckas bra tror vi att du är en trygg, strukturerad person med ett stort kvalitetstänk och goda kunskaper att planera verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du bör ha relevant eftergymnasial utbildning och vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av arbete inom VA-tekniskt område samt ledarskapserfarenhet.

Vi förutsätter att du är en van datoranvändare och är väl förtrogen med Officepaketet. Du kan uttrycka dig väl i svenska språket både i tal och skrift och det är önskvärt med goda kunskaper i engelska.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. B-körkort är ett krav.

Övrigt:

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutad rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Torsby kommun.

Torsby kommun samarbetar med Visma Recruit i rekryteringsärenden. Visma Recruit vänder sig till dig som vill arbeta inom den offentliga sektorn. Det är också vårt rekryteringsverktyg för att hantera ansökningar samt ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.
Välkommen med din ansökan (personligt brev, CV/meritförteckning, referenser och löneanspråk) via Visma Recruit! Betyg/intyg lämnar du först efter begäran.

Vi har gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av säljbolag.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100 %
Löneform: Månadslön. Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid.  Beredskap ingår i tjänsten.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Löneförmåner: För att stärka sin roll som en attraktiv arbetsgivare erbjuder Torsby kommun ett förmånsprogram som komplement vid lönesättningen.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-29

Arbetsgivarens referensnummer: Ks 2019/6

Upplysningar lämnas av:

Marie Johansson
teknisk chef
Mobiltelefon: 070-301 19 23

Facklig(a) företrädare
Oscar Arlestrand
Sveriges Ingenjörer
Mobiltelefon: 070-640 76 07

Sune Eriksson
Ledarna
Telefon: 070-640 76 04

Tillbaka