Familjehemssekreterare

Arbetsplatsen

Gnosjö, kommunen med Gnosjöandans mångfald, närhet, samhörighet, delaktighet och samverkan – livskvalitet för alla.

Gnosjö kommun är beläget i Jönköpings län där Gislaved, Värnamo och Vaggeryd är närmaste kommungrannar. Vi bildar tillsammans det så kallade GGVV-området och här finns en expansiv småföretagaranda som är unik i Sverige. Gnosjö kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med ca 900 anställda. Vi satsar medvetet på friskvård för all personal och har friskvårdspeng för detta. Som arbetsgivare har vi bland de lägsta ohälsotalen i Sverige. Individ- och familjeomsorgens medarbetare har på ett rättssäkert sätt möjlighet till distansarbete.

Individ- och familjeomsorgens myndighetsavdelning är indelad i tre enheter; en IFO-chef med 1:e socialsekreterare för barn- och unga, 1:e socialsekreterare för vuxen samt 1:e bistånds- och LSS-handläggare.

I enheten barn- och unga finns förutom familjehemssekreterare även socialsekreterare/barnhandläggare, socialsekreterare ensamkommande barn och öppenvårdsteam/råd och stöd.

IFOs myndighetshandläggare har metod- och processhandledning av extern handledare.

Vårt mål är den enskildes behov i centrum och en rättssäker handläggning.

Läs gärna reportage om arbetsplatsen i länk nedan.

http://www.gnosjo.se/kommunpolitik/nyhetsarkiv/2018/enspannandeutvecklingsfaspaindividochfamiljeomsorgen.5.742d0b1f161f599f510539.html

Läs mer >>

Arbetsuppgifter

Inom enheten barn- och unga är ni två familjehemssekreterare som kommer att ha ett nära samarbete med varandra. Ni delar på familjehemmen genom att den ena verkar för barnet och den biologiska föräldern och den andra verkar för familjehemmet. Placeringar sker både med stöd av SoL och LVU.

Du kommer att ingå i samverkansgrupper både inom GGVV och regionalt.

Vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas med oss i Gnosjö kommun. Vi erbjuder dig därför:
- Konkurrenskraftig lön
- Vi planerar för att utöka det administrativa stöder i form av socialassistent
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag
- När arbetet tillåter kan du till viss del arbeta hemifrån.
- Årlig trivselpeng till arbetsgrupp
- Fritidsklubb med resor, bio- och teaterbesök till reducerad kostnad
- En verksamhet med goda relationer.
- En verksamhet med den lilla kommunens fördelar. Beslutsvägarna är korta, och det finns en närhet till våra politiska beslutsfattare.
- En verksamhet som hjälps åt över gränserna och där vi bryr oss om varandra.


Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Tillträde: Enligt överenskommelse. . Vi söker dig som är socionom. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Erfarenhet av yrkesområdet är en merit och stor vikt läggs också på personlig lämplighet, då arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga och flexibilitet. Ditt arbetssätt bör präglas av engagemang, drivkraft och med förmåga att ta eget ansvar. Mycket god datavana. Vi har MagnaCura som verksamhetssystem, Körkort B är ett krav.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100 %
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1


Andra uppgifter

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gnosjö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gnosjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-07-15
Arbetsgivarens referensnummer: G 314834

Ansök här i samarbete med OffentligaJobb


Upplysningar

Elisabeth Andersson
Socialchef
0730651316
0370 - 33 13 67
elisabeth.andersson@gnosjo.se

Vision - Jennie Ewaldén
0370-33 12 89

SSR - Jessica Kostin
0370-33 12 85