Specialpedagog/ Speciallärare med kunskap om barn och ungdom med hörselnedsättning/ dövhet

Tillbaka

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.
I barn- och ungdomsförvaltningen är all elevhälsa samordnat centralt men med lokal placering. Vi arbetar utefter ett systemiskt arbetssätt. Viktiga ledord i det systemiska förhållningssättet är bl.a. styrkebaserat, samskapande nätverk, genuin nyfikenhet samt dialog.

Arbetsuppgifter:

Som specialpedagog/speciallärare med kunskap om barn/elev med hörselnedsättning/dövhet alternativt hörselpedagog kommer Du att ha ett förvaltningsövergripande uppdrag. Ditt uppdrag är att utifrån skollagen, ge förutsättningar för likvärdig lärmiljö för barn/elev med hörselnedsättning/dövhet i förskola/skola.
Dina arbetsuppgifter är bl.a. att utveckla den akustiska miljön för barn/elever, ge råd och stöd till personal, barn/elev och vårdnadshavare, anordna träffar för elever i sk. kompisgrupper i samverkan inom SAMLA (samverkan mellan Lerum/Alingsås), utbilda personal/barn/elev i TAKK, samverkan med övrig kommun och ingå i nätverk i Västra Götalands regionen.


Kvalifikationer:

Vi söker Dig som är utbildad specialpedagog/speciallärare med kunskap om barn/elev med hörselnedsättning samt att du är väl förtrogen med det svenska skolsystemet. Du ska ha erfarenhet av att arbeta inom skolan och en god förmåga att arbeta med digitala verktyg.
Du är analytisk, lyhörd och tydlig och har en god samarbetsförmåga. Du kommer att vara anställd inom verksamhet Stöd och utveckling och i samverkan med övriga professioner arbeta tvärprofessionellt för att bidra till alla barn och elevers lust att lära.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde.

I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid. 75-100%
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: A859077

Upplysningar lämnas av:

Sara Dahlin
Verksamhetschef
Mobiltelefon: 0706-750838
Telefon: 0322-617066
E-post: sara.dahlin@alingsas.se

Monica A Ryman
Hörselpedagog
Telefon: 0708-520678

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Tillbaka