Enhetschef avloppsenhet

Som en del av Region Gotland förvaltar och utvecklar teknikförvaltningen infrastruktur med hög driftssäkerhet och inriktning mot ett hållbart samhälle inom områdena fastigheter, vatten/avlopp, gata/mark, kollektivtrafik, avfallshantering och hamnar. Våra cirka 300 medarbetare utför vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i centrum.

Teknikförvaltningens VA-avdelning har till uppgift att försörja våra kunder, Gotlands medborgare, med det viktigaste livsmedlet – dricksvatten av hög kvalitet. En lika viktig uppgift är att rena avloppsvattnet så att vattenmiljön skyddas. Vi sköter ledningsnäten, vattenverk och avloppsreningsverk samt pumpstationer och vattenreservoarer över hela Gotland. Avdelningen består av fyra enheter; Vatten, Avlopp, VA-underhåll och Beredning & projektering.

Avloppsenheten är uppdelad i tre distrikt, avlopp norr, avlopp Visby och avlopp söder. I distrikten utförs drift och underhåll av avloppsreningsverk över hela ön och till denna enhet söker vi nu en enhetschef.

Arbetsuppgifter

Vill du bo på vackra Gotland och samtidigt jobba inom öns viktigaste utvecklingsområde? Mer än 600 miljoner kronor ska investeras inom vatten och avlopp på Gotland inom en femårsperiod. Vill du vara med? Då är det här jobbet för dig.

Du får mycket att jobba med. Vi har 30 avloppsverk, lika många vattenverk och cirka 100 mil ledningar över hela ön.

Som enhetschef har du det strategiska och operativa ledningsansvaret inom enheten och har långtgående delegerat ansvar för medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö. Du genomför medarbetar- och lönesamtal, kompetensplanerar och har ansvaret för att medarbetarna trivs och utvecklas.

Du ser till att verksamheten fungerar väl och utvecklas i positiv riktning för att möta dagliga och framtida utmaningar. Till din hjälp har du arbetsledare som leder det dagliga arbetet och ett 10-tal medarbetare.

Du är direkt underställd avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Som enhetschef kan du komma att medverka vid investerings- och utvecklingsprojekt på förvaltningen för VA-verksamhet på Gotland.

Beredskap förekommer.

Kvalifikationer

Vi vill att du har lämplig akademisk utbildning, t.ex. högskole- eller civilingenjör, alternativt annan relevant utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet vi bedömer som likvärdig. Du har god dokumenterad erfarenhet av arbete i en arbetsledande position. Erfarenhet av kvalitet- och miljöarbete är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina ledaregenskaper och din personliga lämplighet. Vi söker dig som har ett resultatorienterat, trovärdigt ledarskap med tydlig målstyrning.

Som person är du lösningsfokuserad, strukturerad och har en förmåga att inspirera och entusiasmera dina medarbetare. Kundfokus och affärsmässighet är avgörande och det är viktigt att du kan kommunicera både externt och internt. Vi uppskattar också ett glatt humör, handlingskraft och nyfikenhet.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

B-körkort och tillgång till egen bil erfordras.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Anställning

 • Arbetsplats
  VA-avdelningen, Teknikförvaltningen
 • Anställningsform
  Tillsvidareanställning
 • Omfattning
  Heltid
 • Tillträdesbeskrivning
  Tillträde snarast enligt ök
 • Antal tjänster
  1

Kontakt

 • Susanne Bjergegaard Pettersson
  VA - Avdelningschef
  0498 - 20 35 79

Ansökan

 • Arbetsgivarens referensnummer
  A705708
 • Sista ansökningsdatum
  2017-09-03

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Skriv utSkriv ut