Personliga assistenter

Tillbaka

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.

Vill du vara med och göra skillnad för andra? Vare sig du är undersköterska, sjuksköterska, stödassistent, socialsekreterare eller någon annan yrkeskategori inom socialförvaltningen – hos oss får du jobba med andra engagerade medarbetare som vill göra livet lättare för dem som behöver det. Här får du också möjligheten att utvecklas i ditt jobb genom kompetensutveckling tillsammans med dina kolleger.

– Jag är stolt över att jobba i hemtjänsten på Tjörn. Jag känner mig värdefull för dem jag är till för, vi har en fin sammanhållning kolleger emellan och har nära till varandra i våra nya lokaler. Här finns alla samlade; hemtjänst, hemsjukvård, bistånd, gruppledare med mera. När samarbetet fungerar bra, blir också vården och omsorgen bättre, säger Annelie Karlsson, undersköterska i hemtjänsten.

Arbetsuppgifter:

LSS-verksamheten verkställer beslut om insatser enlig lagen om stöd och service till vissa personer med funktionsnedsättning (LSS). De insatser som den enskilde har fått beslut om ska främja jämlikhet i levnadsvillkor, delaktighet i samhällslivet och ges möjlighet att leva som andra. Insatserna ska utföras med god service och kvalitet och fortlöpande utvecklas.
I arbetet ingår personlig omvårdnad, hushållsgöromål och fritidsaktiviteter. Arbetet byggs upp i samarbete med den assistentberättigade och kollegor, samt gruppledare och enhetschef.

Kvalifikationer:

Personliga förmågor och färdigheter är viktiga i arbetet som personlig assistent. Arbetet kräver att du har en personlig mognad och kan skilja på det personliga och det professionella. Flexibilitet och samverkan är mycket viktigt då du kan komma att arbeta med mer än en brukare. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som personlig assistent med ett rehabiliterande förhållningssätt. Det är en merit om du har omvårdnadsprogrammet eller personlig assistentutbildning.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi rekryterar löpande under ansökningstiden.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som personalvårdsstöd och friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.

Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid. 80%
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Schema.  Dag, kväll och helgtjänstgöring
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 3

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-14

Arbetsgivarens referensnummer: Soc 2019/51

Upplysningar lämnas av:

Ellinor Thoresson
Enhetschef
Telefon: 0304-60 18 65

Ulrika Kjellberg
Gruppledare
Telefon: 0304-60 14 98

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Tillbaka