Intresseanmälan - Timvikarie inom förskolan

Tillbaka

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Förskolorna i Stenungsunds kommun ansvarar för att erbjuda barnomsorg för barn mellan 1 till 5 år och arbetar utifrån de nationella styrdokumenten och Stenungsunds kommuns verksamhetsplan. Det innebär att du får ett tydligt uppdrag med möjlighet till nya utmaningar. Förskolan använder digital dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet. Verksamhetens fokusområden är det systematiska kvalitetsarbetet och Läslyftet.

Varje förskola arbetar utifrån sin skolutvecklingsplan som genomsyrar enhetens mål och visioner. Du ges möjlighet till kompetensutveckling genom intern fortbildning och kommunen arbetar även med förste förskollärare. Dessutom erbjuds arbetskläder, ett personligt digitalt verktyg, goda möjligheter till dokumentation och planering av förskolans arbete samt ett hälsofrämjande arbetssätt.

Arbetsuppgifter:

Som timvikarie är ditt uppdrag att ersätta någon ordinarie personal som är frånvarande.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:
• Tillsyn över barnen
• Vara behjälplig vid inom- och utomhusaktiviteter
• Hjälpa och stötta barnen i deras utveckling enligt läroplanen

Du arbetar dagtid måndag-fredag.

Intervjuer och tillsättning av timvikariat tillsätts löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Kvalifikationer:

Som person är du ansvarsfull och tycker om att ta egna initiativ. Arbetet som timvikarie består av många möten med både barn, vårdnadshavare samt kollegor och det är därför av stor vikt att du har en positiv människosyn och en god samarbetsförmåga. Vi ser att du har ett bra bemötande samt att du är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Du bör vara lyhörd och ha förmåga att prioritera och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov.

För att arbeta hos oss krävs att:
• du ska ha fyllt 18 år
• du ska förstå och tala svenska

Meriterande att ha betyg som barnskötare eller annan pedagogisk utbildning mot barn 0-5 år.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra om du har körkort och tillgång till bil men inget krav.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Antal platser: 20

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-15

Arbetsgivarens referensnummer: A829202

Upplysningar lämnas av:

Anna Svensson
Vikariesamordnare Förskola
Telefon: 0303-73 25 70

Tillbaka