Förskollärare till Hindås förskola

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Hindås förskola ligger centralt belägen i Hindås med bra kommunikationer från både Borås och Göteborg. Vi har närhet till underbar natur med skog och sjö inom behörigt avstånd samt en gård med flera etage, där barnen får möjligheter att utveckla sin fantasi, kreativitet och motorik.
Hindås förskola består av tre hemvister. Hemvisterna är i dagsläget organiserade i en yngrebarn- och två äldrebarnsgrupper med fokus på samverkan mellan pedagoger och barn i verksamheten. Vår verksamhetsidé fokuserar på hållbarhet utifrån ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt perspektiv, och vi är sedan många år Grön Flagg-certifierade.

Arbetsuppgifter:

Du som arbetar hos oss har ett genuint intresse för att utifrån dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete arbeta för förskolans utveckling utifrån våra styrdokument.
Att arbeta med relationskompetens som förhållningssätt i undervisningen ser du som en god grund för att bygga hållbara sociala relationer samt uppfylla uppdraget. Att arbeta genom en relationell pedagogik ger också möjlighet till nyfikenhet och lust att lära utifrån en positiv förväntan på barnen.

Vårt ansvar är att skapa goda pedagogiska lärmiljöer som ger stora möjligheter till barns inflytande och delaktighet, tar vara på barnens kreativitet och leds av medforskande pedagoger. Som pedagog är du medveten om att du själv är i ett ständigt lärande och är nyfiken på att utvecklas i din yrkesroll tillsammans med barn, arbetskamrater och verksamhet.

I ditt samskapande arbete hos oss får du möjlighet att driva förskolans utvecklingsprocesser framåt mot våra gemensamma mål, samt att forma den verksamhetskultur som ska känneteckna vår förskola.

Som förskollärare på Hindås förskola får du engagerade och motiverade arbetskamrater som värdesätter ett gott arbetsklimat på hela förskolan. Våra värdeord är Samsyn, Kreativitet, Relationer, Ansvar, Trygghet och Tydlighet.

I ditt arbete som pedagog hos oss har du tillgång till digitala verktyg såsom läsplattor, datorer och annan teknisk utrustning. Du får som pedagog en iPad-mini som arbetsverktyg. Du får också egna arbetskläder för utevistelse samt pedagogiska måltider. Härryda kommun arbetar fortlöpande med kompetensutveckling för pedagoger i verksamheten.

Kvalifikationer:

Vi söker nu en uppdragsmedveten förskollärare med ett engagemang och en positiv människosyn och som:
• Utifrån förskolans uppdrag strävar efter att möta varje barn utifrån dess intresse, behov och förutsättningar
• Vill arbeta med det systematiska kvalitetsarbetet som utgångspunkt för att utveckla verksamheten och nå måluppfyllelse
• Vill arbeta för en hälsosam arbetsplats där vi tillsammans drar åt samma håll
• Kan se till verksamhetens helhet och vara medskapande i en flexibel organisation med utgångspunkt hos barnen och våra styrdokument.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde under våren 2019.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-25
Referensnummer: A848467

Andra uppgifter:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i Härryda Kommun med nuvarande placering på Hindås förskola.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Charlotte Scott
Förskolechef
Telefon: 031-724 68 60
E-post: Charlotte.scott@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster