Sommarvikarier till framtidsyrken som Personliga assistenter

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Inom området funktionsvariationer verkställs insatser enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade och socialtjänstlagen (SoL) riktat till människor med olika funktionsvariationer.

Personlig assistans riktar sig till personer som har omfattande funktionsnedsättningar och behöver stöd i att hantera sin vardag. En viktig del i arbetet som personlig assistent är att skapa en meningsfull vardag. Arbetsuppgifterna är omväxlande och utvecklande, då vi har ett brukarfokus och de dagliga aktiviteterna styrs utifrån den enskildes individuella behov, förutsättningar och önskningar.

Arbetsuppgifter:

Vi hoppas och önskar att just Du vill göra en viktig insats i sommar och ta del av ett givande och meningsfullt arbete samtidigt som du får fantastiska erfarenheter för livet.

Du får en god introduktion med bredvidgång bland annat utbildning i läkemedelshantering för att skapa en trygghet för dig när du utför dina arbetsuppgifter. Du kommer utföra insatser enligt LSS, vård och omsorgsinsatser inklusive att på delegation utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter.

Arbetstiderna är varierande och schemalagda dag/kväll, i vissa fall med jour eller ren natt och med helgtjänstgöring.

Som personlig assistent utgår ditt arbete från brukarens hem och dina dagliga insatser bidrar till att stärka den enskildes möjlighet att aktivt få delta i samhällslivet och leva och bo under trygga förhållanden. Där med respekt för självbestämmande och integritet. Alla insatser i kedjan bidrar till ett kvalitativt och tryggt stöd för den enskilde.

Tveka inte på att söka sommarjobb hos oss! Dina insatser kommer vara av stor betydelse och skapar en trygghet i vardagen, du kommer vara delaktig och behjälplig vid de utflykter och aktiviteter som den enskilde trivs med att göra under sommarmånaderna.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har ett positivt synsätt, är initiativrik, har en god problemlösningsförmåga och ett genuint intresse av att arbeta med människor. Du ska vara engagerad med en god samarbetsförmåga och ett gott bemötande. Du ska ha förmåga till att arbeta såväl självständigt som i nära arbete med kollegor eller anhörig.

För att arbeta hos oss i sommar måste du fyllt 18 år och behärska det svenska språket i tal och skrift, är du flerspråkig är det meriterande.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av att arbeta som personlig assistent.

Det är önskvärt med B-körkort.

Antal tjänster: 10

Anställning:

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid / deltid
Varaktighet: 11 dagar - 3 månader
Tillträde: Inför sommaren är du välkommen att börja som timvikarie redan NU. Välkommen med din ansökan!
Tidsbegränsat till: 2019-08-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-30
Referensnummer: A847733

Andra uppgifter:

Vi undanber oss vänligen, men bestämt, kontakt med försäljare av rekryteringstjänster, i denna annonsering.

Upplysningar lämnas av:

Ann-Louise Jansson
Enhetschef Personlig assistans
Telefon: 0303-73 82 70
E-post: Ann-Louise.Jansson@ stenungsund.se

Alexandra Källvik Sörqvist
Enhetschef Hemstjänsten
E-post: alexandra.kallvik-sorqvist@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel.
Telefon: 0303 - 73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster