Timvik - Stödassistenter till korttidshem barn och vuxna

Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Våra verksamheter är ofta specialiserade och unika och vänder sig till alla eller stora grupper av göteborgare.
Vi arbetar med flyktingar, missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning och mycket mer. Vi samordnar också " Jämlikt Göteborg" – en långsiktig satsning för social hållbarhet. Vår vision lyder: "Tillsammans har vi kraft att skapa nya möjligheter i människors liv. I ett hållbart Göteborg finns det plats för alla".

Arbetsuppgifter:

Vi skapar förutsättningar för personer med funktionsnedsättning att delta på lika villkor i samhället och söker nu timvikarier till korttidshem för barn/ungdomar och vuxna med autism, intellektuella och fysiska funktionsnedsättningar. Syftet är att ge dem ett miljöombyte samt omsorg, medicinsk omvårdnad och stimulans, samtidigt som familjerna får avlastning.

Som stödassistent gör du det möjligt för personer med funktionsnedsättning att utvecklas och ha en meningsfull tillvaro. I dina arbetsuppgifter ingår att ge brukarna god service och omvårdnad. Brukarens individuella behov är alltid utgångspunkten i arbetet och en viktig del är att stimulera och motivera brukaren att göra så mycket som möjligt själv samt att utveckla sina förmågor. I arbetsuppgifter ingår att vara ett pedagogiskt och praktiskt stöd vid personlig hygien, måltider och fritidsaktiviteter.
Insatser ges utifrån en individuell genomförandeplan och dokumenteras i ett IT-verktyg, Treserva.

Vi söker vikarier främst för kvällar och helger.

Bemanningsarbetet sker via systemet Time Care Pool och som vikarie lägger du själv upp din tillgänglighet och utifrån det får du arbetsförfrågningar. Att arbeta på en bemanningsenhet ger dig möjlighet att arbeta i flera olika verksamheter och du får goda erfarenheter för framtida yrkesliv.

Kvalifikationer:

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att jobba inom verksamhet som vänder sig till personer med autism. Du bör ha stort intresse av arbete med målgruppen.

Vi ser att du har god samarbetsförmåga och stort tålamod, är noggrann och har ett mycket gott bemötande.

Körkort är önskvärt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Timavlönad

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-13
Referensnummer: A847201

Upplysningar lämnas av:

Anna Hellsten
HR-specialist
E-post: anna.hellsten@ socialresurs.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Ann-Charlotte Hellsing
Vision
Telefon: 031-367 98 35

Kommunal
Telefon: 031 365 44 88

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster