Utvecklingsledare med fokus på digitalisering

Göteborgs förskoleförvaltning omfattar 389 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med ca 30 000 barn. Omsättningen är ca 4,1 mdkr. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare och chefer som gemensamt utvecklar och förvaltar verksamheten till framtidens förskola.

Förskoleförvaltningen har tydligt fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning, för att stödja och skapa bästa möjliga förutsättningar för förskolecheferna att leda den pedagogiska utvecklingen av förskolan. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation med följande fokus:

- Ökad kvalitet i undervisningen för barns lärande och utveckling
- Tydligare ansvar, styrning och ledning för barns lärande och utveckling
- Ökad likvärdighet mellan förskolor för att alla barn ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet och kompensera för olika förutsättningar

Arbetsuppgifter:

Enheten för digitalisering och innovation söker nu en utvecklingsledare som vill arbeta i en kreativ miljö där vi arbetar tillsammans med barnens utveckling fokus.

Enhetens övergripande ansvar är att leda och driva det gemensamma digitaliserings- och innovationsarbete inom Göteborgs förskolor. Enheten ansvarar för att kvalitetssäkra och i samarbete med andra förvaltningar utvecklade de stödprocesser som behövs för att det digitala lärandet ska fungera. Fokus är att stödja den digitala utvecklingen av undervisningen genom ett systematiskt arbete baserat på aktuell forskning, beprövad metodik och didaktik, i syfte att öka likvärdigheten och kvaliteten i stadens förskolor. Förskolans läroplan ligger som grund för uppdraget som kan innebära att du arbetar strategiskt med såväl ledare som med nyckelpersoner i verksamheten.  
 
Som utvecklingsledare kommer du att arbeta med att:
• utveckla gemensamma processer och verksamhetssystemens utveckling

• tillsammans med kollegor arbeta som lokalt verksamhetsstöd för utbildningsspecifika system och samverka med såväl slutanvändare som stadens tjänsteleverantör i utbildningssituationer såväl som med problemlösning.  

• med föreskrifter och lagkrav som är kopplade till teknik och digitalisering såsom risk-och sårbarhetsanalys, GDPR och PUB-avtal. 

• med utveckling och framtagning av nya lösningar för förskolans digitalisering. 

• med att följa/fånga/identifiera verksamheternas krav på gemensamt digitalt stöd.

Du har din arbetsplats på Gamlestads torg i nybyggda aktivitetsbaserade lokaler.

Kvalifikationer:

Du har pedagogisk examen alternativt akademisk examen inom IT-området eller annan relevant utbildning som bedöms likvärdig 
Erfarenhet av verksamhetsutveckling med hjälp av digitala lösningar. Kunskap och erfarenhet av IT-arkitektur och systemdesign och förtrogen med att arbeta i lärplattform.
Meriterande är om du har kunskap och erfarenhet av molntjänster som O365 och GSFE (Google Apps) samt att arbeta i projekt.  

Som person är du kommunikativ, strategisk och strukturerad. Du är också bra på att jobba i grupp, tar egna initiativ och är lyhörd för vad verksamheten efterfrågar.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: F18/324

Andra uppgifter:

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt system Visma Recruit i enlighet med GDPR.

Upplysningar lämnas av:

Stefan Osla
Enhetschef
Telefon: 031 365 65 84

Fackliga företrädare:

Elin Pellegrino
Vision
Telefon: 031-365 53 62
E-post: elin.pellegrino@ fv.vision.se

Karin Sivertz
SACO
E-post: karin.sivertz@ lf.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster