Rektorer till Ale sökes!

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 300 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi 2 000 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

I Ale är det alla våra kompetenta lärare och skolledare som utvecklar och förbättrar skolan. Hela kommunen är full av utvecklingslust och skolans kvalitet är det viktigaste området. Vår satsning har höjt elevernas resultat rejält men vi har fortfarande utrymme kvar att växa. När vi nu tar nästa steg vill vi ha med nya rektorer på resan. Vi tror att det är dig vi behöver!

Arbetsuppgifter:

Nu söker Ale kommun nya rektorer! Kyrkbyskolan i Nödinge, Nolskolan i Nol, Garnvindeskolan i Skepplanda och Kronaskolan i Älvängen väntar på dig.
Hos oss har vi börjat arbeta med tillitsbaserad styrning. Det innebär nu att vi minskar på rapporterandet och att vi möts i dialogform över alla nivåer i styrkedjan. Det gör vi för att vi tror på kraften i mötet och kraften i allas engagemang.
Du får stor frihet att utforma skolans pedagogiska utveckling. Inom sektor utveckling fokuserar vi på skolledarnas förutsättningar och arbetar för att ge våra rektorer gott om tid för att leda både sina egna och pedagogernas utveckling och lärande med mål- och resultatfokus. I uppdraget ligger att förstå alla skolans verksamheter och utveckla deras roller för en riktigt bra skola för eleverna. Vi driver ett tydligt elevhälsoarbete med fokus på NPF-problematik samt de främjande och förebyggande uppdragen.

Kvalifikationer:

Du ska ha pedagogisk utbildning på högskolenivå. Genomförd rektorsutbildning är meriterande. Du ska ha jobbat som rektor i några år. Du har också erfarenhet av att arbeta systematiskt och långsiktigt med skolutveckling, verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete. Din kommunikativa förmåga är viktig, både i tal och skrift. Du har en god förmåga att leda och utveckla andra. Du ska vara trygg, modig och tydlig i ditt ledarskap.

Antal tjänster: 4

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-22
Referensnummer: A844913

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Upplysningar lämnas av:

Ulla-Stina Millton
Verksamhetschef grundskola
Mobiltelefon: Nås via kommunens kontaktcenter 0303-70 30 00

Mathias Lind
Verksamhetschef
Mobiltelefon: Nås via kommunens kontaktcenter 0303-70 30 00

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster