Studentmedarbetare inom ekonomi/ juridik sökes

Publiceringsdatum: 2019-01-23

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Tillståndsenheten är en enhet inom avdelningen Boende, etablering och myndighet. Tillståndsenheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet gällande alkohollagen och tillsynsmyndighet gällande tobakslagen. Verksamheten vid tillståndsenheten syftar till att säkerställa en god efterlevnad av alkohollagen hos stadens restauranger med serveringstillstånd, tillika på tobaksområdet. Kraven på service och rättssäkerhet i hanteringen är höga.

Arbetsuppgifter

Som studentmedarbetare i Malmö stad erbjuds du en möjlighet att parallellt med studierna praktisera dina akademiska kunskaper med uppdrag inom våra verksamheter. Arbetstiden kan motsvara 10-15 timmar i veckan. Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som studerar på Malmö eller Lunds universitet. Du ska ha läst minst 60 hp och fortfarande studera under hela uppdragsperioden.

Vi söker en studentmedarbetare som ska jobba med att genomföra analyser. Uppdraget avser två delar, varav den första delen är att följa upp all tillsyn och samtliga åtgärdsärenden de senaste tre åren i syfte att belysa och upptäcka trender och tendenser och därefter analysera resultatet utifrån tillståndsenhetens tillsynsuppdrag. Arbetet ska utmynna i en rapport. Den andra delen av uppdraget avser att gå igenom samtlig rapportering av försäljningssiffror gällande 2018 i syfte att upptäcka avvikelser i rapporteringen/bokföringen. Analysen/kartläggningen ska ligga till grund för tillståndsenhetens kommande tillsynsarbete i samarbete med andra myndigheter.

Kvalifikationer

Du studerar inom ekonomi/juridik med inriktning mot företagsekonomi. Det är meritande om du har läst offentlig förvaltning och/eller statistik och om du har erfarenhet av myndighetsutövning. Du behärskar Excel mycket väl och det är önskvärt att du har erfarenhet av att göra statistiska analyser och författa rapporter.

Som person har du hög integritet och en god analytisk förmåga. Du är väldigt självständig, tar egna initiativ och tycker om att lära dig nya saker.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad. Uppdraget omfattar 140 timmar under 11 veckor.

Arbetstid: Dagtid.  Som studentmedarbetare arbetar du ca 13 timmar per vecka.

Tillträde: 2019-03-04

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-06

Referensnummer: 12/19-176

Kontaktpersoner

 • Kajsa Gustafsson
 • Enhetschef
 • 040-34 57 84 / 0766-32 38 19
 • Josefin Croset
 • Stf. enhetschef, utredningssekreterare
 • 0708-14 51 57

Fackliga företrädare

 • SSR, Malmökansliet
 • 040-345114
 • Vision, Malmöavdelningen
 • 040-344830
 • Naser Hasan
 • Jusek
 • 040-343606

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.