Förskollärare till Ölslanda förskola

Tillbaka

Nu söker vi en förskollärare till Stenkulans förskolor som består av Ölslanda och Åkerslätts förskola.

Den utannonserade tjänsten är på Ölslanda förskola. Den ligger mitt i ett bostadsområde med närhet till skogsdungar, ängar och Leråns naturreservat.

Ölslandas förskola med fyra åldershomogena avdelningar låter sig inspirerar av Reggio Emilia filosofin där avdelningarna avspeglas i kreativ och föränderlig miljö anpassad för respektive barngrupp. Verksamheten kännetecknas av god trivsel, gemenskap och välfungerad infrastruktur. I anslutning till förskolorna har vi fina naturområden och Stenkullens fritidsanläggningar. Innemiljön och utemiljön inspirerar till lek, rörelse och hälsa. De yngsta barnen har en egen utegård och lärmiljö.

På Stenkulans förskolor arbetar vi utifrån ett gemensamt förhållningssätt som utgår från vår definierade Barnsyn:
Vi utgår ifrån att barnen är kompetenta kunskapsbärare och kunskapsskapare. Barn och pedagoger lär med och av varandra, sida vid sida. Alla har rätt att känna att de lyckas utifrån sin förmåga. Olikheter berikar. Man är inte, utan man blir, utifrån den kontext man befinner sig i.

Lerums kommun med ca 40 000 invånare ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum med goda pendlingsmöjligheter.

Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 2 800 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande. För mer information besök gärna www.lerum.se

För mer information: http://www.lerum.se

Arbetsuppgifter:

Till vår enhet söker vi nu en förskollärare som kommer att tillsammans med arbetslaget och övriga pedagoger ansvara för förskolans uppdrag som innebär både lärande, utveckling och omsorg.

Vi söker dig som lockas av nya arbetssätt och utmaningar och har ett brinnande intresse av att jobba Reggio Emilia inspirerat. Lockas du av att utveckla den pedagogiska miljön och följa barnens utveckling då barnen byter avdelning med stigande ålder och antar nya utmaningar. Detta innebär att du följer med barnen från inskolningen till det att de börjar förskoleklass. Då är du kanske en förskollärare för oss.

Vi ser gärna att du:
- är intresserad av pedagogisk utveckling
- kan bidra med dina erfarenheter från tidigare arbete med barn
- har en bearbetad syn på din roll som pedagog och synen på barnet och dess lärande
- kan visa både värme och sätta gränser
- har god insikt i förskolans läroplan
- är flexibel och har stark social kompetens
- är drivande och älskar utmaningar

Vi erbjuder dig:
- En dynamisk verksamhet där fantasi och kreativitet ges stort utrymme.
- En arbetsplats där barn och pedagoger känner lust att lära, är delaktiga och får sina färdigheter insatta i ett sammanhang.
- Goda utvecklingsmöjligheter i arbetet.
- Stöd av specialpedagog
- Fria pedagogiska luncher
- Arbetskläder
- Friskvårdsbidrag

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och har en god samarbetsförmåga, är öppen, flexibel, positiv och idérik. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en Reggio Emilia inspirerad förskolemiljö. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha varit med om nystart av en avdelning eller förskola samt har TAKK-utbildning.
På vår arbetsplats uppmuntrar vi mångfald och jämställdhet och ser gärna fler manliga sökande.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2019-08-12
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-14

Arbetsgivarens referensnummer: A857860

Upplysningar lämnas av:

Azur Imamovic
Förskolechef
Mobiltelefon: 076-1281595
Telefon: 0302-521705
E-post: azur.imamovic@lerum.se

Facklig(a) företrädare
Annika Rundberg
Förskollärare
Telefon: 0302-521719
E-post: annika.rundberg@lerum.se

Tillbaka