Erfaren planarkitekt

Sektor samhällsbyggnad ansvarar för kommunens utveckling av mark för boende och verksamheter, men även för infrastruktur såsom vatten och vägar. Inom sektorn ligger även kommunens myndighetsutövning i miljö- och bygglovsfrågor. Hela sektorn består av cirka 350 medarbetare, som arbetar i gränsöverskridande processer.

Vi söker nu en planarkitekt, tjänsten är placerad på planenheten som idag består av 13 personer. Enheten ansvarar för handläggning av detaljplaner och planbesked samt samverkan med övriga enheter som är en del av samhällsbyggnadsprocessen.

Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle. Vi erbjuder dig en omväxlande och flexibel arbetsmiljö med stora möjligheter till personlig utveckling. Vi tillämpar årsarbetstid och möjlighet till semesterväxling och värnar om att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete, fritid och föräldraskap på ett hållbart sätt. Mer information om Lerums kommun hittar du på www.lerum.se.

Lerum är en kommun i omvandling. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025. För att uppnå det satsar vi på unika stadsbyggnadsprojekt, ofta i centrala lägen. Bland annat arbetar vi för att förverkliga ett tävlingsresultat från Europan 10, läs mer om projektet på http://www.lerum.se/Bygga-bo-och-miljo/Kommunens-planarbete/Pagaende-detaljplaner-och-program/Lerum/Aspen-Strand/ och http://aspenstrandlerum.se/.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta som planarkitekt med ansvar för egna uppdrag och projekt samt löpande verksamhetsutveckling.

I detaljplaneärenden kommer du att driva dina planer självständigt, ofta som projektledare i samverkan med andra intressenter och myndigheter. Tjänsten innebär att du kommer att författa planhandlingar, skisser, utredningar och rapporter. Du är även ansvarig för dokumentation, diarieföring och fakturering i dina egna ärenden.

Uppdragen sker ofta på initiativ av externa exploatörer, där du kommer att ha rollen som kommunens handläggare. Du kommer att hålla samråd med sakägare och ge råd och upplysningar om planfrågor till näringsliv, byggherrar, andra kommunala sektorer och kommuninvånare. Hos oss finns stora möjligheter att påverka utvecklingen mot ett hållbart samhälle.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har masterexamen inom arkitektur, fysisk planering eller motsvarande. Du har goda kunskaper om stadsbyggnad och planeringsprocessen enligt plan och bygglagen samt inom CAD och GIS. Vi förväntar oss att du har god kunskap och förståelse för stadsbyggnad och dess form, innehåll och genomförbarhet.

Du har erfarenhet av projektledning inom samhällsbyggnadsområdet och minst 5-års erfarenhet från kommunalt arbete med fysisk planering. Om du är mindre erfaren önskar vi att du förutom relevant utbildning har minst erfarenhet från kommunalt arbete med fysisk planering.

Som person är du kreativ, kommunikativ och har analytisk förmåga. Du är engagerad och lyhörd. Vi vill att du har ett stort engagemang för ett hållbart samhällsbyggande och kan föra ett kvalificerat och involverande samtal om stadsbyggnadskvaliteter. Vi förutsätter att ha god förmåga att i tal, skrift och bild lyfta fram ditt budskap.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter att du har förmåga att ta egna initiativ, är utåtriktad och serviceinriktad. Förmåga att arbeta både självständigt och i grupp är en förutsättning. Att kunna skapa goda relationer är viktigt, eftersom arbetet innebär många kontakter med interna och externa intressenter. Arbetstiden är en stor av vår vardag. Det är viktigt att vi alla trivs och bidrar till att klara av våra uppdrag och behålla en god stämning på enheten. Därför önskar vi att även du bidrar till detta.

Vi ser fram emot din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A835443

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Joanna Hagstedt
enhetschef plan
Telefon: 0302-52 11 92
E-post: joanna.hagstedt@lerum.se

Fackliga företrädare:

Lars Palmeby
Planarkitekt
Telefon: 0302-52 11 33
E-post: lars.palmeby@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster