Förskollärare med framåtanda sökes till Galaxgatan 5 i Bergsjön

Göteborgs förskoleförvaltning omfattar 389 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med ca 30 000 barn. Omsättningen är ca 4,1 mdkr. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare och chefer som gemensamt utvecklar och förvaltar verksamheten till framtidens förskola.

Förskoleförvaltningen har tydligt fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning, för att stödja och skapa bästa möjliga förutsättningar för förskolecheferna att leda den pedagogiska utvecklingen av förskolan. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation med följande fokus:

- Ökad kvalitet i undervisningen för barns lärande och utveckling
- Tydligare ansvar, styrning och ledning för barns lärande och utveckling
- Ökad likvärdighet mellan förskolor för att alla barn ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet och kompensera för olika förutsättningar

Arbetsuppgifter:

Förskolan Galaxgatan 5 är en ganska så nybyggd förskola i trä bestående av tre avdelningar som i nuläget är indelat i 1-2 år, 3-4 år och 4-5 år. Spårvagnshållplatsen Galileis gata ligger precis utanför.Galaxen vår lilla gård med djur ligger en kort promenad ifrån förskolan och kan användas flitigt i arbetet med barnen.
I detta område har större delen av barnen svenska som andraspråk. Vi brukar säga att vi har världen hos oss. Du som söker ska vara intresserad av att arbeta med barn från olika kulturer och utifrån detta ha ett språkutvecklande förhållningssätt.
Under två års tid har vi varit med i ett projekt utifrån språk och kunskapsutvecklande arbetssätt. Vi har en otroligt duktig processtödjare hos oss som tillsammans med övrig personal drivit detta projekt med framgång. Därför är det viktigt att du som söker har stort intresse och kompetens inom språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Vi har även ett samarbete med Gärdsmosseskolan där vi bedriver ett läsprojekt.

Som förskollärare ingår du i ett förskollärarnätverk där vi erbjuder många möjligheter till nytänk. Inom området finns en Pedagogisk utvecklingsgrupp som du får vara med och påverka. Syftet med gruppen är att vi ska fortsätta vårt arbete med Undervisning i förskolan i vårt systematiska kvalitetsarbete. Samarbetet med andra enheter i område Öster 2 som också ligger i Bergsjön, erbjuder goda tillfällen till möte med förskollärare från andra förskolor. Vi satsar på det kollegiala lärandet.

Som stöd i ditt arbete har du även BHT barnhälsoteamet som består av förskolechef, specialpedagog och försteförskollärare. Möjligheter till kompetensutveckling finns och vi är i stort behov av LLU:are. Du får en egen ipad som du kan ha för mail, informationssök och i vårt uppstartade arbete med Digitaliseringen i förskolan.

Som förskollärare ska du ansvara för att den pedagogiska verksamheten bedrivs enligt den reviderade läroplanen. Du kommer tillsammans med övrig personal ansvara för verksamhetens utveckling genom att vara engagerad i de pedagogiska idéerna, dokumentera barnens lärprocesser och utvärdera dessa. I ditt arbete ingår också att kontinuerligt planera och utvärdera verksamhetens mål och hålla dig uppdaterad i din yrkesroll och aktuell forskning.

På förskolan äter du pedagogisk lunch med barnen utan kostnad och arbetskläder för utevistelse finns att tillgå.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare.
Har ett intresse av arbeta med människor i ett mångkulturellt område. God samarbetes förmåga med andra människor och är duktig på att skapa goda relationer till barn, kollegor och vårdnadshavare.

Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
Kreativitet som smittar av sig på andra och skapar ett engagemang.
Gärna bidrar med nya ideér och tankar.

Har du erfarenhet av att arbete med förskolebarn är det meriterande, men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad.

Utifrån yrkesrollen är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, samt att du har ett stort intresse för språk och kunskapsutvecklande arbetssätt.

Låter det som en tjänst för dig?
Välkommen med din ansökan redan idag! Ett löpande arbete med urval och intervjuer kan komma att påbörjas redan före sista ansökningsdatum.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-13
Referensnummer: G19/88

Andra uppgifter:

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt system Visma Recruit i enlighet med GDPR.

Upplysningar lämnas av:

Lena Ericsson
Förskolechef
Telefon: 031-365 45 86

Fackliga företrädare:

AnnaMia Nilsson
Lärarförbundet
Telefon: 031-7015509

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster