<<Tillbaka

Barnskötare till Salladgatans förskola i Helsingborg (vikariat)



Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Salladsgatans förskola ligger i Bårslöv strax utanför Helsingborg. Förskolan ligger i ett villaområde med många grönområden och gångvägar. Salladsgatans förskola är en del av Bårslöv/Gantofta förskoleområde tillsammans med Kaprifolgatans förskola i Bårslöv och Tofta förskola i Gantofta. På Salladsgatan finns det fem avdelningar och drygt 100 barn. En avdelning är en utegrupp med tillgång till två minibussar. Förskolan har eget tillagningskök som drivs av en kock med utbildning i måltidspedagogik.

Förskoleområdet leds av en förskolechef och en biträdande förskolechef. Biträdande förskolechefen har sitt kontor på Salladsgatans förskola. Som medarbetare i området är du en del i vårt gemensamma arbete med att skapa den bästa skolan för varje barn och elev i Helsingborg.

Arbetsuppgifter

Just nu söker vi en barnskötare som brinner för att arbeta i förskolan och som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Tjänsten är ett föräldravikariat.

Att arbeta som barnskötare på Salladsgatans förskola är att vara en del av ett positivt gäng som drivs av att skapa de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande för barnen i vår verksamhet.

I samspel med dina kollegor utvecklar du verksamheten på förskolan och du låter de digitala verktygen ingå som en naturlig del i såväl det pedagogiska arbetet som i kommunikationen med kollegor och vårdnadshavare. Vi ser att du visar på kunskap och ett intresse för språkutveckling och för att utveckla lärmiljöer som är utmanande och inbjudande. Med hjälp av pedagogisk dokumentation synliggör och reflekterar du över gruppens och det enskilda barnets lärprocess.

Resultat av dokumentation, uppföljning, analys och utvärdering av verksamheten ligger till grund för varje barns möjlighet till utveckling och lärande och verksamhetens kvalité.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har barnskötarutbildning och som har arbetat i rollen som barnskötare de senaste fem åren.

Du har erfarenhet av att ha arbetat utifrån förskolans läroplan och kan omsätta din kunskap i praktiken. Du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation, utvecklingssamtal samt besitter kompetens och kunskap kring att jobba med digitala lärverktyg i förskolan.

Som person har du ett serviceinriktat bemötande och ser samarbete i arbetslaget och med barnens vårdnadshavare som en självklarhet. Du sätter barnet i centrum och har förmåga att skapa harmoni i barngruppen. Du behärskar svenska i tal och skrift.

På vår arbetsplats tycker vi att det är viktigt med kollegialt lärande och värdesätter därför att du delar med dig av din expertis, sakkunskap och glada skratt till andra. Vi coachar, stöttar och uppmuntrar varandra i det dagliga arbetet vilket bidrar till en stark gemenskap.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Känner du att detta stämmer in på dig så ser vi fram emot ett personligt möte! Vi tillämpar löpande urval.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-08-09. eller enligt överenskommelse. Tjänsten är ett föräldravikariat.
Tidsbegränsat till: 2019-08-09
Antal platser: 1

Upplysningar

Moa Wikstrand
Förskolechef
042-10 76 30
moa.wikstrand@helsingborg.se

Maria Eriksson
Biträdande förskolechef
042-103116
maria.eriksson@helsingborg.se

Fackliga representanter:

Karin Jensen
Kommunal
042-10 41 53

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C19833
Sista ansökningsdatum: 2018-06-04


Sök jobbet här

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF


Nyfiken? Läs mer om oss på vår hemsida