Lärare i Svenska som andraspråk, Vuxenutbildningen Alingsås

Tillbaka

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Vuxenutbildningen i Alingsås ingår i kultur och utbildningsförvaltningen och erbjuder studier på grundläggande och gymnasial nivå samt särskild utbildning för vuxna och svenska för invandrare, vidare erbjuds eftergymnasiala studier genom lärcentrum Alingsås.

Arbetsuppgifter:

Kultur och utbildningsförvaltningen söker en behörig lärare för undervisning i svenska som andraspråk på grundläggande nivå inom Svenska för invandrare, SFI.

Inom vuxenutbildning i Alingsås genomför vi, dels campusförlagd undervisning, dels former av distansundervisning och dina arbetsuppgifter innebär i första hand att utifrån elevers individuella behov och förutsättningar planera, genomföra och dokumentera undervisning utifrån de kurser du ansvarar för. Eventuellt kan ett samordnade uppdrag för SFI kopplas till tjänsten

Vi förutsätter att du som söker har ett genuint intresse av vuxnas lärande. Vidare ser du det som självklart att utvärdering och analys av genomförd utbildning är ett naturligt inslag i verksamheten och en del av vårt systematiska kvalitetsarbete.

Kvalifikationer:

Du har lärarlegitimation och behörighet att undervisa i svenska som andraspråk på grundläggande nivå inom Svenska för invandrare, SFI. Har du tidigare arbetat med vuxnas lärande och/eller haft ett samordnade uppdrag inom skolan ser vi det som meriterande.

Du kommer att arbeta nära tillsammans med övrig personal och det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och engagerad men också förmågan att arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Det är viktigt att du känner dig bekväm med tekniska hjälpmedel och digitala lärplattformar. Vi använder bl.a. G Suite och Dugga som pedagogiskt stöd och kommunikationsväg med eleverna och du behöver därför ha en vana av att arbeta med digitala verktyg och en vilja att utveckla detta område.

Du har en god insikt i de nationella styrdokumenten samt lätt för att skapa så väl interna som externa kontakter.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100%, semestertjänst
Tillträde: 2019-08-01 eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-14

Arbetsgivarens referensnummer: A862404

Upplysningar lämnas av:

Stefan Hagebring
Rektor Vuxenutbildningen Alingsås
Telefon: 0322-616594

Facklig(a) företrädare
Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Tillbaka