Enhetschef till Morängatans äldreboende, Örgryte-Härlanda

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet att utvecklas in din yrkesroll? Hos oss i Örgryte-Härlanda arbetar du för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och vår kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag ca 2 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter:

Vill du skapa förutsättningar för att ge våra äldre en trygg och meningsfull vardag? Vill du utvecklas i rollen som chef tillsammans med engagerade kollegor? Då kan du vara den vi söker!

Morängatans äldreboende ligger i ett lugnt och naturskönt område i Strömmensberg. Boendet har 89 lägenheter och erbjuder en mängd olika aktiviteter, bland annat vårt populära Solparadis där solen skiner året runt. Vi har sex avdelningar, varav en är för personer med demenssjukdomar. Du kommer att arbeta i nära samarbete med en enhetschefskollega där ni ansvarar för varsin del av boendet.

Som enhetschef ansvarar du för att hyresgästernas behov av omsorg och service tillgodoses. Likaväl ansvarar du för våra engagerade och kunniga arbetsgrupper samt har ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. Tillsammans med medarbetarna skapar ni en dynamisk och god arbetsmiljö som präglas av ett synligt och engagerat ledarskap där du som chef är en i laget med medarbetarna. Som chef är det viktigt att kunna skapa en gemensam vision för medarbetarna med inriktning mot utveckling av verksamheten och med fokus på de äldre. Till din hjälp i ditt uppdrag har du en rad olika stödfunktioner såsom ekonomi, HR, rekrytering, metod- och verksamhetsutvecklare samt omsorgshandledare. För att stötta och utveckla dig i ditt ledarskap erbjuder även Göteborgs Stad olika introduktionsmoduler samt kompetensutvecklingsprogram som är riktade till chefer.

Som enhetschef ingår du dessutom i ledningsgruppen för område äldreboende där du tillsammans med områdeschef och tio enhetschefer initierar, stödjer och leder verksamheten. Det är en kompetent och positiv ledningsgrupp där vi hjälps åt, tar ansvar och stöttar varandra för att göra det bästa för våra äldre och utveckla verksamheten.

I Örgryte-Härlanda arbetar vi utifrån våra fyra förhållningssätt:
• Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för
• Vi tänker nytt
• Vi samarbetar
• Vi bryr oss

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har kandidatexamen inom lämpligt område exempelvis med inriktning socialt arbete, ledarskap eller hälso- och sjukvård. Du har tidigare arbetat som chef med personal-, arbetsmiljö- och ekonomiskt ansvar och är erfarenheten dessutom inom verksamhetsområdet är det en fördel. Vidare ser vi att du har god kännedom om gällande lagstiftning (SoL och HSL).

Vi söker dig som visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd och har hyresgästernas behov som utgångspunkt. I vår verksamhet lägger vi stor vikt vid ett gott samarbete och ser därmed att du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Då stort fokus ligger på utvecklings- och förändringsarbetet ser vi gärna att du söker och tar fasta på möjligheter att tänka nytt i arbetsrelaterade sammanhang. Ditt nytänkande kan omsättas i praktiken samt leda till förbättringar. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och du reflekterar regelbundet över vad som behöver utvecklas i din verksamhet. Vidare har du förmågan att upprätta tydliga mål och planera aktiviteter och projekt i god tid. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet.

Arbetspsykologisk testning kommer att tillämpas som en del i urvalsprocessen. Urval och intervjuer sker löpande under annonseringstiden så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: 409/18

Andra uppgifter:

I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten

Upplysningar lämnas av:

Johnnie Gedda
Områdeschef
Telefon: 031-365 64 36

Fackliga företrädare:

Niklas Sjöström
Vision
Telefon: 031-365 52 50

Kommunal
Telefon: 010-442 94 16

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster