Verksamhetschef förskola och grundskola

Tillbaka

Vi söker en verksamhetschef som gillar att arbeta i delat ledarskap och som vill utveckla och driva verksamhet förskola och skola med hög kvalitet.

Sektor Lärande är en av tre sektorer inom Lerums kommun och bedriver verksamhet med ansvar för förskola, grundskola, särskola, gymnasium, vuxenutbildning, kultur och fritid samt social hållbarhet.

För mer information: https://www.youtube.com/watch?v=_9QYyEz3xQ4&t=227s

Arbetsuppgifter:

Som verksamhetschef för förskola och grundskola är du en del av sektorledningen och tar ansvar för hela sektorns utveckling. Du är ledningens representant samt planerar och leder verksamheten i enlighet med antagna styrdokument och utifrån ett tydligt fokus på kunskap och lärande.

I uppdraget har du ett övergripande ansvar för dina enheters verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Ni är två verksamhetschefer som har ett delat ledarskap där du har det övergripande ansvaret för sektorns grundskoleverksamhet. Som verksamhetschef arbetar du systematiskt med att följa upp och analysera din verksamhets resultat och ekonomi som du rapporterar till sektorchef och kommunstyrelse.

Du leder och utvecklar verksamheten utifrån styrdokument och enligt Sektor lärandes verksamhetsidé. Det innebär att du, med stöd av aktuell forskning, är drivande i arbetet med att vidareutveckla det systematiska kvalitetsarbetet och leda det pedagogiska ledarskapet i syfte att utveckla verksamheten och öka förskolans- och skolans resultat i en decentraliserad organisation. Du leder och utvecklar verksamheten utifrån styrdokument, medborgarfokus och de ekonomiska förutsättningar som finns

I uppdraget ingår även administrativa uppgifter och myndighetsutövning.

Kvalifikationer:

Som ledare är du modig och driver förändringsarbete med god förmåga att skapa delaktighet där medarbetarnas kompetens tas tillvara. Som ledare är du viktig i arbetet att skapa en god arbetsmiljö och en arbetsplats där medarbetarna trivs.

För att trivas i uppdraget som chef och ledare ser du helheten i det vi gör och hur frågor som rör personal, ekonomi och verksamhet hänger ihop. Du ser det som en utmaning att bedriva och utveckla verksamhet utifrån de ekonomiska resurser som finns. Du är mål- och resultatorienterad, arbetar strategisk och har god analysförmåga.

Som ledare är du en bärare av den värdegrund och det arbetsgivarvarumärke vi står för. Du tycker om att samarbeta, har ett gott bemötande och är en drivkraft för att nå de mål vi sätter upp.

För tjänsten krävs också:
-Akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
-Flerårig dokumenterad erfarenhet från verksamhetsområdet
-Flerårig dokumenterad erfarenhet som chef
-Goda kunskaper inom verksamhetens styrdokument
-God kommunikativ förmåga, såväl i möten med människor som i skrift
-Mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift
- Meriterande är att du varit chef över chefer

Varmt välkommen med din ansökan!


Intervjuer kommer att genomföras 15/4, 24/4 och 25/4. Slutkandidat ska genomföra ett Assessment Center på Center för LedarUtveckling (CLU) i början av maj.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2019-09-02
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-10

Arbetsgivarens referensnummer: A859935

Upplysningar lämnas av:

Elisabeth Westin
Sektorchef Lärande
Telefon: 0302-521 651
E-post: elisabeth.westin@Lerum.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0302-52 10 00

Tillbaka