Soltofta rekryterar undersköterskor!

Publiceringsdatum: 2019-01-17

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Soltofta har 72 lägenheter med åtta avdelningar fördelade på två plan. Här arbetar vi med ett stort focus på personcentrerad vård med stöd av BPSD. Vi söker dig undersköterska som vill göra vardagen meningsfull för personer med demenssjukdom.

På Soltofta arbetar vi med reminiscensmetoden - en metod som kan öka självkänslan, tryggheten och stärka identiteten hos personer med demenssjukdom. Vi använder oss av vårdhund och taktil stimulering för att öka brukarens välbefinnande och livskvalite. Sång, musik och dans är naturligt inslag på boendet och vi erbjuder också brukarna upplevelser i vårt solrum och spa. Maten och måltiden har storbetydelse och därför har Soltofta ett eget kök och boendet har en ändrad måltidsordning.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska på Soltofta hjälper och stödjer du brukarna med omvårdnadsinsatser utifrån deras individuella behov och önskemål enligt beviljat bistånd.

Du hjälper brukarna med personlig omvårdnad, serviceinsatser samt utför medicinska insatser på delegation av sjuksköterska, arbetsterapeut eller sjukgymnast. I arbetet ingår också att dokumentera händelser kring de boende enligt Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen, upprätta genomförandeplaner samt vara kontaktperson till brukare. Du har också en aktiv del i planering, team- och kvalitetsarbete på arbetsplatsen.

Kvalifikationer

Vi söker dig undersköterska som har kunskap och erfarenhet av att arbeta med personer med demenssjukdom. Du har god erfarenhet av att dokumentera och upprätta genomförandeplaner och har tidigare varit delegerad att utföra medicinska arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med BPSD samt IT verktygen Lifecare, Flexite, Senior Alert eller andra liknande IT verktyg.

Vi söker dig som brinner för att arbeta med personcentrerad omvårdnad och vill göra vardagen meningsfull för brukaren. Som person är du lugn och trygg och har ett stort tålamod. Du har ett gott bemötande och uppmuntrar och stödjer brukarens egen förmåga.

Du deltar aktivt i omvårdnadsarbetet, har ett professionellt förhållningssätt, är lösningsfokuserad och tar ett stort eget ansvar. Vi ser gärna att du är kreativ och är öppen för att testa nya arbetssätt.

Du har ett gott samarbete med dina kollegor och övriga personer som är involverade med den boende och har en förmåga att snabbt ställa om när förutsättningarna förändras.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och är van att använda datorn som ett verktyg i ditt arbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde efter överenskommelse. En del av arbetstiden kan komma att förläggas på annan arbetsplats.

Antal platser: 2

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-03

Referensnummer: 175-19-27

Kontaktpersoner

  • Ann Tynell
  • Sektionschef
  • 040-340043
  • Maria Nordahl
  • Sektionschef
  • 040-345016

Fackliga företrädare

  • Jeanette Bell
  • Kommunal
  • 010 44 27 934
  • 040 34 55 04

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.