Kvalificerad utredare, kommunala markfrågor

Publiceringsdatum: 2019-01-16

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Fastighets- och gatukontoret äger, utvecklar och förvaltar stadens mark. Tillsammans med
Malmöborna och stadens näringsliv skapar vi ett gott stadsliv.

Vi arbetar med allt från att fylla staden med evenemang till att bygga ut staden, utveckla trafiksystemen, förvalta odlingslotter och värna om våra natur- och rekreationsområden.

Vi är omkring 450 medarbetare med vitt skilda kompetenser som samarbetar och hjälper varandra i en miljö som präglas av kunnighet, dynamik, föränderlighet och kreativitet.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som kan och vill analysera och leda interna och externa processer kring kommunens strategiska markanvändning. Ditt arbetsfält kommer att vara översiktsplanering, utbyggnadsstrategier och markfrågor, med inriktning på möjliggörande av bostadsbyggande, arbetsplatstillväxt och utveckling samt kommunal service i ett 15-20-årsperspektiv.

Inom ramen för tjänsten förväntar vi oss också att du kan ta dig an större utredningsuppdrag som rör markanvändning, utbyggnadsstrategier och andra stadsplaneringsstrategier. Det kan också tillkomma att se på översiktsplanering, utbyggnadsstrategier och markanvändning ur andra perspektiv inom ramen för det kommunala uppdraget, såsom naturvård, rekreation, klimatanpassning och skyfallshantering.

Denna tjänst är placerad på analysenheten som tillhör inriktningsavdelningen. Enheten bistår förvaltningen med kunskapsunderlag i form av analyser och utredningar. På enheten kommer du att ingå i en grupp som gemensamt tittar på demografiska frågor, bostadsförsörjning, näringslivsutveckling och kommunal service.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen inom någon form av stadsplanering, exempelvis lantmäteri eller samhällsgeografi.

Vi ser att du har minst fem års erfarenhet av markfrågor i kommunal eller annan offentlig sektor t.ex. som exploateringsingenjör, markförvaltare eller liknande.

Genom både din utbildning och din arbetslivserfarenhet har du fått en god förståelse för förutsättningarna för och möjligheterna med kommunalt markinnehav.

Du har visat på prov på god analytisk förmåga. Du är en skicklig skribent och en god talare och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast efter överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-30

Referensnummer: 037-1902

Kontaktpersoner

 • Christian Resebo
 • Enhetschef
 • 0709-341460
 • Kristoffer Åkerstedt
 • HR-konsult
 • 040-34 64 35

Fackliga företrädare

 • Torbjörn Håkansson
 • SACO
 • 0733-23 66 07
 • Lotta Cederfeldt
 • Vision
 • 040-34 21 48

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.