Enheten för barn & unga söker socialsekreterare till utredningsteam

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!
Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. Mölndals stad har drygt 4 600 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 63 340 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden. Vill du vara med?

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen handlägger delar av socialtjänstens verksamheter och är organiserad i två verksamhetsområden: IFO och AFE. Till förvaltningen hör även en administrativ stab. Förvaltningen har under flera år arbetat för mindre enheter och ansvarsområden med förutsättningar för ett nära ledarskap.

Arbetsuppgifter:

Vi som arbetar på enheten Barn och Unga består av ett mottagningsteam, tre utredningsteam och ett säkerhetsteam. På enheten finns två enhetschefer och knappt 30 socialsekreterare. Vi arbetar med utredning och uppföljning av insatser. Vi har olika kompetens och bakgrund men det gemensamma är att vi är engagerade och har ett starkt barnperspektiv. Vi jobbar nära varandra, är prestigelösa, har roligt på jobbet och ger varandra ett stort kollegialt stöd. Vi är en stabil enhet och har under flera år utvecklat vårt arbetssätt Mölndalsmodellen. Genom signs of safety vill vi starta förändringsprocesser med familjerna, göra säkra risk- och skyddsbedömningar och få barn, föräldrar och deras nätverk mer delaktiga. Tillsammans lägger vi kraft på att vidareutveckla vår verksamhet för att kunna göra ett så bra arbete som möjligt för dem vi möter barnen och deras föräldrar.

Vi erbjuder ett spännande och varierande arbete, en välfungerande arbetsgrupp och ett positivt arbetsklimat. Du kommer att arbeta med snälla, kompetenta, erfarna och modiga socialsekreterare som hjälper varandra att orka med i vardagen på ett socialkontor.

Vi har naturligtvis extern handledning och som ny på arbetsplatsen får du bra introduktion för att du ska komma in i arbetet på ett bra sätt.

Kvalifikationer:

För tjänsten krävs socionomexamen och erfarenhet av psykosocialt arbete, gärna med någon form av vidareutbildning inom relevant område. Du ska vara bekväm i myndighetsrollen, väl förtrogen med rådande lagstiftning och duktig på att formulera dig i skrift. Självklart har du förmåga att skapa goda relationer till klienter och samarbetspartners. Det är meriterande om du har erfarenhet och ett stort intresse av signs of safety. Vi förväntar oss att du har god kunskap och erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i utsatta livssituationer. Du är intresserad av samverkan, förändringsarbete, du är nyfiken och modig. Du är bra på att organisera ditt arbete och kan arbeta självständigt samtidigt som du inte tvekar att be om hjälp om du behöver det.

Körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-21
Referensnummer: A840715

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Louise Idestål
Enhetschef
Mobiltelefon: 0722-52 93 94

Ingrid Kabo Irekvist
Enhetschef
Mobiltelefon: 0704-67 77 24

Fackliga företrädare:

Åsa Kramér
Facklig företrädare SACO
Telefon: 031-315 14 36

Maka Achalbedachvili
Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-76 39 13

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster