Vikarierande utvecklingsledare till Malmö stads CTC-arbete!

Publiceringsdatum: 2019-02-19

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

CTC Communities That Care
Inom stadens preventionsområde pågår ett omfattande och spännande utvecklingsarbete, Communities That Care (CTC), som hösten 2018 implementerades i fem lokalområden. CTC är ett system för att arbeta förebyggande, med syftet att skapa goda uppväxtvillkor för barn och unga. Malmö är första staden i Skandinavien att implementera CTC! CTC-processen i lokalområdet är en samverkansprocess där flera olika aktörer medverkar. Bland annat kommunala tjänstepersoner, polis, näringsliv, civilsamhälle, boende och barn och unga i området. Läs mer om CTC här: http://malmo.se/ctc

Till området Bellevuegården/Lorensborg söker vi nu en vikarierande utvecklingsledare med huvudsaklig arbetsuppgift att ta vid i den viktiga fas där handlingsplanen ska sammanställas, verkställas och insatser implementeras, följas upp och utvärderas. Vikariatet sträcker sig fr.o.m. den 1 maj 2019 (eller enligt överenskommelse) t.o.m. den 29 februari 2020 med möjlighet till förlängning. Din befattning blir formellt utvecklingssekreterare. Antalet CTC-utvecklingsledare kommer med stor sannolikhet att öka inom de närmsta åren. CTC är ett utvecklingsarbete som berör flera olika förvaltningar i Malmö stad. Detta vikariat är placerat under fritidsförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsledare har du en avgörande roll i CTC-arbetet. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att leda och samordna arbetet i lokalområdet. Arbetet följer en implementeringsplan med checklista. Din uppgift är att föra arbetet framåt genom att leda arbetsgruppsmöten och utbildningsinsatser, identifiera och lösa problem samt att involvera närområdet i ett strategiskt främjande arbete. Du ansvarar också för deadlines, kommunikation, dokumentation och rapportskrivning.

Du arbetar i ett lokalt avgränsat område i staden, men har i ditt arbete också ett helhetsperspektiv - du delar dina kunskaper och erfarenheter för att skapa goda uppväxtvillkor i hela staden. Du kommer vara en del av ett större utvecklingsarbete och ingå i en arbetsgrupp med andra utvecklingsledare, samt preventionsgruppen på enheten för trygghet och säkerhet (ETOS). Just reflektion, erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling kännetecknar den här gruppens arbete. Tillsammans utvecklar vi CTC-arbetet specifikt, men också det övergripande strategiska preventionsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lång erfarenhet av kvalificerat utvecklingsarbete. Du har en högskoleexamen inom folkhälsa, beteendevetenskap, samhällsvetenskap eller motsvarande. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du har även god förmåga att läsa, förstå och tala engelska. Du är van vid att i arbetet bemöta och engagera människor med olika förutsättningar på både operativ nivå och ledningsnivå. Du har erfarenhet av samverkansprojekt med olika aktörer. Ledarskapsutbildning och erfarenheter av arbete med civilsamhället är meriterande.

Vem är du?

Har du lätt för att samarbeta med olika typer av människor? Kallas du för en naturlig relationsbyggare?

Ligger det dig nära till hands att vara nyfiken, öppen och reflekterande inför nya kunskaper och metoder, men också förhålla dig till vissa givna checklistor och processer?

Är du också en coachande ledare, som kan såväl organisera som driva på och engagera - med konkreta mål i fokus?

Tror du på och känner ett engagemang för Malmö stad?

Vill du få möjlighet att arbeta för förändring, i den stad du brinner för?

Ja, i så fall är chansen god att du passar in i rollen som utvecklingsledare!

Vid rekryteringen tar vi hänsyn till det samlade teamets kompetens och sammansättning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid. 

Tillträde: 2019-05-01. Eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2020-02-29. Med möjlighet till förlängning.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-10

Referensnummer: 040-2019-09

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

  • Dzemal Imsirovic
  • Vision
  • 0708-709034

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.