Pedagogisk skolbibliotekarie till Rudbeckianska gymnasiet

Om arbetsplatsen

Välkommen till Rudbeckianska gymnasiet! Vi söker en skolbibliotekarie som vill växa och utvecklas i sin yrkesroll, tillsammans med oss. Vi erbjuder ett arbete med hög ansvarskänsla, härliga elever och goda samarbeten med skolans pedagoger. Är du den vi letar efter?

Rudbeckianska gymnasiet, Sveriges första gymnasium, ligger i en härlig kulturmiljö mitt i Västerås. Vi har varit centrum för lärande sedan 1623 och genomsyras av både traditioner och nytänkande. Vi bedriver utbildningar för cirka 1300 elever och har modernt utrustade utbildningslokaler och stimulerande studiemiljöer. Skolan erbjuder Barn- och fritidsprogrammet, Humanistiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Språkintroduktion, gymnasiesärskolans Hantverksprogram och Wegas.

Vi som arbetar på skolan är omkring 130 medarbetare. Vi är stolta över vår arbetsplats. Tillsammans skapar vi engagemang, trivsel och lärorika dagar. Hoppas du vill bli en del av det! Välkommen till Rudbeckianska gymnasiet – skolan med tradition och nytänkande för alla ungdomar. Läs gärna mer om vår skola på www.vasteras.se/rudbeckianska

Arbetsuppgifter

Som skolbibliotekarie arbetar du med att främja elevernas språkutveckling. Ditt uppdrag är att stimulera deras lust till läsning och att stötta eleverna i deras val av litteratur. Du undervisar klasser i informationssökning, källkritik och användning av olika medier. I arbetet möter du elever med olika behov, därför har du ett pedagogiskt synsätt som hjälper dig att förstå elevernas situation och vad dem behöver. I Västerås stad ser vi skolbiblioteken som en viktig del i skolutvecklingen. Därför är det viktigt för oss att du har intresse att arbeta med ungdomar.

I rollen har du ett nära samarbete med skolans pedagoger. Du skapar också nätverk med andra biblioteksverksamheter inom staden eller länet. Omvärldsbevakningar är en viktig del av tjänsten. Det är du som beställer nya läromedel och skapar förutsättningar för att biblioteket ska vara en stimulerande läromiljö. Hos oss får du komma med idéer, arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har stora möjligheter att påverka tjänstens och skolbibliotekets utformning. Ta chansen att arbeta med härliga ungdomar i en stimulerande biblioteksmiljö!

Kvalifikationer

Vi söker en pedagogisk och serviceinriktad skolbibliotekarie med intresse för att arbeta med ungdomar. Ditt uppdrag är att ansvara för hur biblioteket uppfattas och används. Det är viktigt för oss att du är bekväm att tala inför grupper, detta på grund av att tjänsten innebär viss undervisning i källkritik och gruppinformationer. Har du erfarenhet av att ha undervisat i till exempel källkritik eller informationssökning tidigare är det meriterande för tjänsten.

För att kvalificera för tjänsten krävs en bibliotekarieutbildning/examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har med stor fördel erfarenhet av biblioteksarbete eller arbete som skolbibliotekarie, men det är inget krav. Vi förutsätter att du har god litteraturkännedom. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda och du uttrycker dig tydligt i både tal och skrift. Kunskaper i ytterligare språk är meriterande. I arbetet använder du dator som arbetsverktyg vilket förutsätter att du har god data- och IT vana. Kunskaper om Mac-datorer är meriterande. Kunskaper i Bookit, Freelib eller andra likvärdiga system (vi använder dessa som utlåningssystem) är också meriterande. Har du sedan tidigare ansvarat för läromedel och inköp av läromedel är positivt.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregister att begäras. Du är varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100 %
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-29

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00274

Kontakt

Administrativ chef Helena Holmstedt Telefon: 021 -39 94 01

HR-konsult Malin Persson Telefon: 021- 39 12 29

DIK Charlotta Eriksson Falk Telefon: 021-39 46 77

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.


om Västerås stad på LinkedIn – följ oss där!